Kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok 90. évada

Puskás, a musical, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, 05.20.
Vágólapra másolva!
A Szegedi Szimfonikus Zenekar ajándékkoncertjével nyitja meg jubileumi évadát a Szegedi Szabadtéri Játékok ma, vagyis csütörtök este a Dóm téren. A szegedi közönség az idei évadban sztárszereposztásban láthatja többek között Puskás Ferenc és az Aranycsapat történetét feldolgozó produkciót, a Puskás, a musicalt, valamint színpadra állítják az Apáca show-t és Bernstein West Side Story-ját is.
Vágólapra másolva!

Az ajándékkoncert első felében felcsendül Mihail Glinka Ruszlán és Ludmilla nyitánya, Muszorgszkij Éj a kopár hegyen című műve és Csajkovszkij Rómeó és Júlia nyitányfantáziája. Az est második részében Muszorgszkij és Ravel Egy kiállítás képei című művét hallhatja a közönség. A zenekart Gyüdi Sándor és Pál Tamás dirigálja.

Jön a Puskás-musical

Július 17-én és 18-án Puskás Ferenc, minden idők legismertebb magyar sportolója életét, és az Aranycsapat történetét feldolgozó produkció, a Puskás, a musical sztárszereposztással érkezik a Dóm térre. A fesztivál az idén hetvenéves Magyar Állami Népi Együttessel koprodukcióban július 23-án mutatja be a Tánc-ünnep című előadást.

Jelenet a Puskás, a musical című darabból Fotó: Koncz Márton - Origo

Visszatér a Jézus Krisztus Szupersztár

Július 2-tól öt előadáson látható a Jézus Krisztus Szupersztár című rockopera, melyet 35 éve a fesztiválon mutattak be először Magyarországon. Visszatér a Dóm térre a filmvilág egyik legnépszerűbb vígjátékának színpadi változata, az Apáca show, majd új bemutatóként látható Bernstein West Side Story-ja augusztusban két hétvégén, hat előadáson.

Folytatódik a Moliere-sorozat Újszegeden

A fesztivál kisebbik játszóhelyén az Újszegedi Szabadtéri Színpadon az évad a Játékszín vígjátékával, a Kölcsönlakással indul július 9-én és 10-én. Mozart legnépszerűbb vígoperáját, a Szöktetés a szerájbólt július 23-án és 24-én tűzik műsorra. Újszegeden a folytatódó Moliere-sorozat újabb darabjaként a Scapin furfangja című vígjátékot tűzik műsorra augusztus 6-án és 7-én. A Veres 1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című produkciójával pedig augusztus 19-én és 20-án érkezik Szegedre.