Ősszel jelennek meg Paul McCartney emlékiratai

Mumford & Sons Perform Exclusive Concert For SiriusXM And Pandora In The Hamptons GettyImageRank2 arts culture and entertainment Vertical
AMAGANSETT, NEW YORK - AUGUST 25: Paul McCartney attends the Mumford & Sons exclusive concert for SiriusXM and Pandora at The Stephen Talkhouse on August 25, 2019 in Amagansett, New York. Bryan Bedder/Getty Images for SiriusXM/AFP (Photo by Bryan Bedder / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Dalai felhasználásával és egy Pulitzer-díjas költő segítségével emlékiratokat ír Paul McCartney, a kötet november 2-án jelenik meg - jelentette be szerdán az Allen Lane brit és a Liveright amerikai könyvkiadó.
Vágólapra másolva!

Paul McCartney emlékiratokat ír, és ehhez segítségül hívott egy Pulitzer-díjas ír költőt is. Az anyagot kiadó Allen Lane brit és a Liveright amerikai könyvkiadó tervei szerint november 2-án jelenik meg McCartney memoárja The Lyrics: 1956 to the Present címmel. A 78 éves zenész 154 dalon keresztül követi végig életét tinédzserkorától és John Lennonnal való együttműködésének kezdetétől szóló karrierjéig. Paul Muldoon ír költő lesz a kötet szerkesztője, aki állítólag a bevezető megírásában is segédkezik.

„Számtalanszor kérdezték tőlem, hogy fogok-e önéletrajzot írni, de soha nem volt megfelelő az idő erre” – közölte szerdán a zenész. „Egy dolog volt, amire mindig módot találtam akár otthon, akár úton voltam, az pedig a dalszerzés.

felidézni a múlt mindennapjainak az eseményeit, de nekem nincsnek ilyen feljegyzéseim. Nekem csak a dalaim vannak, amelyek ugyanezt a célt szolgálják. Ezek a dalok pedig átívelik egész életemet” – tette hozzá.

A kiadók régóta várnak egy McCartney-önéletrajra, még akkor is, ha a zenész gyakran beszélt a múltról, és részt vett Barry Miles Paul McCartney: Many Years From Now című könyvének elkészültében vagy a The Beatles Antológia című könyv és dokumentumfilm megszületésében.

A The Beatles egyik tagja sem írt korábban hagyományos, átfogó életrajzot.

John Lennon két könyvben ugyan közreadott történeteket, verseket, rajzokat, de 40 éves korában 1980-ban megölték. Ringo Starr Another Day In the Life című könyve fotókra és idézetekre épült, mert a dobos úgy gondolta, hogy egy hagyományos memoár több kötetet ölelne fel. A McCartney-kötetet megjelentető két kiadó szerint az emlékiratokban a zenész dalait ábécérendbe szedik, és McCartney elmondja, hogy mikor és hol írta azokat, és mi inspirálta őket. Az amerikai kiadás két kötetben fog megjelenni.