Geri, te kussolj most! - ezt írják szurkolók Karácsony Gergelynek

Karácsony Gergely Facebook kommentek
2. kitakart
Vágólapra másolva!
A magyar futballt és sportprogramot éjjel-nappal szidó baloldali politikusok - a magyar futball szombati nagy sikerét látva - csodák csodája, hirtelen elkezdtek focirajongók lenni. A Facebookon megmosolyogtató rajongással próbálják elhitetni, hogy mennyire boldogok a válogatott sikere miatt. Hiszen érzékelik, még feltételezett híveik is teljesen mást gondolnak a futballról, mint ők. A szurkolók, hozzászólók természetesen azonnal átláttak a próbálkozásokon, és keményen válaszolgattak a szemforgató baloldali politikusoknak. Karácsony Gergelytől Fekete-Győr Andráson át egészen a magyar himnuszt ugyan otthagyó, de most focival foglalkozó Gyurcsánynéig.
Vágólapra másolva!

"Végre a nap, amikor nem ön miatt, hanem az ünneplő tömegek miatt van dugó Budapesten! Hajrá, magyarok!" - ilyen és hasonló kommenteket kapott Karácsony Gergely főpolgármester, azok után, hogy a bravúros magyar-francia meccs után egyből a futballválogatottnak kezdett hízelegni. (Legyünk pontosak: Karácsony nevében Gál J. Zoltán, hiszen kiderült: Gyurcsány egykori államtitkára, Gál J. írja Karácsony helyett a Facebook-posztokat.)

Úgy tűnik, szavai meglehetősen hiteltelennek bizonyultak az olvasói körében, hiszen többen fejéhez vágták, hogy a stadionokból és a fociból nem kért, most pedig egyből megpróbált rámászni a magyar csapat sikerére.

Karácsony Gergely Facebook-oldaláról Forrás: Facebook

Karácsony Gergely oldaláról Forrás: Facebook

Egy másik hozzászóló azt kérdezi:

- utalva a főpolgármester korábban Hollik Istvánnak tett megjegyzésére, hogy ha nem tud 500 métert megtenni csak lépésben, akkor szálljon ki és menjen inkább gyalog.

Lehet persze, hogy nem erre a fogadtatásra számított a főpolgármester.

Karácsony Gergely oldaláról idézetek Forrás: Facebook


A Facebookon azonban nemcsak Karácsony, de Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is megpróbálta kivenni nem létező részét a sikerből. Egyből válaszoltak is neki.

Fekete-Győr élete egyik legszebb fociélményének nevezte a szombatit. A hozzászóló meg arra emlékeztette az olimpia ellen kampányoló momentumos vezetőt, hogy az ilyen és hasonló élményeket szeretnék elvenni a magyar emberektől.

Fekete-Győr András oldala Forrás: Facebook


Gyurcsány Ferencné, a Demokratikus Koalíció uniós képviselője a két félidő között érezte úgy, hogy fociszeretőnek kell magát tettetnie - miután annyiszor szidta a magyar futballt és a sporttámogatást.

Nem tűnt ő sem túlságosan hitelesnek, enyhén szólva sem.

Gyurcsányné oldala Forrás: Facebook

Az egyik hozzászóló a Gyerünk, fiúk! felszólítást kéri számon tőle. Másvalaki ironikusan felidézi a baloldal állandó és unalomig ismert stadionozását:

Gyurcsányné oldala Forrás: Facebook

Másvalaki szerint Gyurcsányné és a foci összeegyeztethetetlen, ezért inkább maradt volna csendben a politikus.