A magyar futballt és sportprogramot éjjel-nappal szidó baloldali politikusok - a magyar futball szombati nagy sikerét látva - csodák csodája, hirtelen elkezdtek focirajongók lenni. A Facebookon megmosolyogtató rajongással próbálják elhitetni, hogy mennyire boldogok a válogatott sikere miatt. Hiszen érzékelik, még feltételezett híveik is teljesen mást gondolnak a futballról, mint ők. A szurkolók, hozzászólók természetesen azonnal átláttak a próbálkozásokon, és keményen válaszolgattak a szemforgató baloldali politikusoknak. Karácsony Gergelytől Fekete-Győr Andráson át egészen a magyar himnuszt ugyan otthagyó, de most focival foglalkozó Gyurcsánynéig.

"Végre a nap, amikor nem ön miatt, hanem az ünneplő tömegek miatt van dugó Budapesten! Hajrá, magyarok!" - ilyen és hasonló kommenteket kapott Karácsony Gergely főpolgármester, azok után, hogy a bravúros magyar-francia meccs után egyből a futballválogatottnak kezdett hízelegni. (Legyünk pontosak: Karácsony nevében Gál J. Zoltán, hiszen kiderült: Gyurcsány egykori államtitkára, Gál J. írja Karácsony helyett a Facebook-posztokat.)

Úgy tűnik, szavai meglehetősen hiteltelennek bizonyultak az olvasói körében, hiszen többen fejéhez vágták, hogy a stadionokból és a fociból nem kért, most pedig egyből megpróbált rámászni a magyar csapat sikerére.

Karácsony Gergely Facebook-oldalárólForrás: Facebook

Annyira hihetetlen vagy, hogy az felfoghatatlan. A foci ellen kampányolsz, a stadionok ellen, most meg meglovagolod a sikert, majd pár nappal ezelőtt meg a stadionban ülsz! Gratulálok!

Karácsony Gergely oldalárólForrás: Facebook

Egy másik hozzászóló azt kérdezi:

Ilyen az, amikor stadionstop után kiszállunk és gyalog megyünk tovább?"- utalva a főpolgármester korábban Hollik Istvánnak tett megjegyzésére, hogy ha nem tud 500 métert megtenni csak lépésben, akkor szálljon ki és menjen inkább gyalog.

Mégis jó, hogy megépült az új stadion? Szerencsére ez sem Önön múlt"

Lehet persze, hogy nem erre a fogadtatásra számított a főpolgármester.

Ne színészkedj! Ha rajtatok múlt volna: se stadion, se meccs, se támogatás a magyar csapatnak.A te érdemed a dugó. Facebookozás helyett inkább oldd már meg, hogy lehessen közlekedni! Kthxbye! 2-3 éve Temesvárig hamarabb elértem, mint manapság Budapest egyik pontjáról a másikig..."

Karácsony Gergely oldaláról idézetekForrás: Facebook


A Facebookon azonban nemcsak Karácsony, de Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is megpróbálta kivenni nem létező részét a sikerből. Egyből válaszoltak is neki.

Látod milyen jó, hogy nem ti vagytok hatalmon! Így jut pénz sportra is, jönnek az eredmények!

Fekete-Győr élete egyik legszebb fociélményének nevezte a szombatit. A hozzászóló meg arra emlékeztette az olimpia ellen kampányoló momentumos vezetőt, hogy az ilyen és hasonló élményeket szeretnék elvenni a magyar emberektől.

Fekete-Győr András oldalaForrás: Facebook

Ezt az élmény vettétek el a Nolimpiával és a NoEB-vel- teszi hozzá röviden egy kommentelő.
Gyurcsány Ferencné, a Demokratikus Koalíció uniós képviselője a két félidő között érezte úgy, hogy fociszeretőnek kell magát tettetnie - miután annyiszor szidta a magyar futballt és a sporttámogatást.

Nem tűnt ő sem túlságosan hitelesnek, enyhén szólva sem.

Gyurcsányné oldalaForrás: Facebook

Az egyik hozzászóló a Gyerünk, fiúk! felszólítást kéri számon tőle. Másvalaki ironikusan felidézi a baloldal állandó és unalomig ismert stadionozását:

Milyen fiúk? Azok, akik havi 2 milláért ezt nyújtják és akik miatt épülnek a milliárdos stadionok? Nem lesz itt váltás, ha ilyen langyosak vagytok. 

 

 

Gyurcsányné oldalaForrás: Facebook

Másvalaki szerint Gyurcsányné és a foci összeegyeztethetetlen, ezért inkább maradt volna csendben a politikus.