A Nemzeti Színházban, próbán, egy dobogóról zuhant le Bodrogi Gyula. A színész zúzódásokat szenvedett a jobb vállán, a bordáin és a csuklóján is. Jelenleg az otthonában pihen - írja a Bors.

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész a nyarat is munkával tölti, most épp a Nemzeti Színházban próbál egy rendhagyó darabot, a Vadászat című, Földes László HOBO-művet, Deák Bill Gyulával, a két ikont pedig Vidnyánszky Attila rendezi.

A csütörtöki próba azonban nem úgy sikerült, ahogy tervezték, Bodrogi balesetet szenvedett.

A Bors információi szerint

a művész éppen egy dobogón állt a színpadon, amikor egy táncmozdulat bemutatása közben elvesztette az egyensúlyát és lezuhant.

Mivel Bodrogi Gyula az ötvenes években kiváló táncos volt, a reflexei azonnal bekapcsoltak, így valamennyire tudta tompítani a földet érést, de még így is komoly sérüléseket szenvedett. A lap szerint zúzódást szenvedett a vállán, a bordáin és a csukóján is.

A helyszíni beszámolók szerint az esést követően meghűlt a vér a teremben tartózkodókban, a kollégák azonnal a segítségére szaladtak, de Bodrogi Gyula az unszolások ellenére sem akarta, hogy mentőt hívjanak hozzá. Inkább hazament.

A Bors úgy tudja, hogy a színész az otthonában pihen, de olyan komoly fájdalmai vannak, hogy képtelen az ágyában aludni, ki kellett költöznie a kanapéra, és csak a bal oldalán tud feküdni.

Bodrogi GyulaTV2

Az álmatlanság és a fájdalom egyébként nem vette el a jókedvét, csütörtök éjszaka például egy verset is írt: Hogy lehet kiesni a szerepből? címmel.

Félreléptem, és egy pillanatra kiestem a szerepből

– mondta a Bors megkeresésére Bodrogi Gyula.

Hála istennek nem lett nagy baj, olyan izomlázszerű fájdalmakat érzek, de szerintem rendben leszek. Nem akarok orvoshoz menni. Igyekszem ezentúl jobban vigyázni magamra, bár nem ígérhetek semmit. A színésznek az a dolga, hogy magára fordítsa a figyelmet. És egyébként is, inkább egy méterrel a föld fölött legyek, mint egy percig is a földön

– mondta.

Amikor a lap arra kérte a színészt, hogy mondja el az álmatlan éjszaka alatt született versét, elnevette magát, és azt mondta, még csak az eleje van meg és a vége. Úgy kezdődik, hogy: "Azt mondják, a színészet nem veszélyes." És úgy lesz vége, hogy: "Csak egy percre kell kiesni a szerepből, és már ott vagy a földön."