Egy hónap múlva indul a VOLT Fesztivál

Volt2016 volt fesztivál sopron
Vágólapra másolva!
Megújult erővel tér vissza a legnagyobb vidéki fesztivál: a június 21-én induló volt fesztivált rögtön a jelenkor egyik legsikeresebb rock-együttese, a Muse nyitja, de olyan nevek váltják egymást az öt napos seregszemlén, mint az indie-szupersztár, The Killers, a modern punk-rock egyik kulcsbandája, a Sum 41 vagy a metalcore-szintér legnépszerűbb zenekara, a Bring Me The Horinzon.
Vágólapra másolva!

Egy hónap múlva két év szünet után ismét megnyitja a kapuit a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi világsztárokkal és a hazai zenei élet legnépszerűbb előadóival. A szervezők ígérete szerint hamarosan újabb nevekkel egészül ki a program, de az idei felhozatal már most is impozáns.

A Telekom Nagyszínpadon az első napon az Ivan & The Parazollal indít, akiket a kortárs magyar indie-szcéna egyik legkörülrajongottabb zenekara, a Carson Coma követ, majd a hazai rock legnépszerűbb bandája, a Tankcsapra áll színpadra.

Az estét a monumentális show-jairól híres Muse zárja: a brit együttes legutóbb 2019-ben járt nálunk brutális látványos koncertet adva a Papp László Sportarénában, idén azonban új lemezzel jelentkeznek és valószínűleg a színpadképet is ennek megfelelően frissítik.

Másnap a Brains nyitja meg a nagyszínpadot, majd a keresztény-rock rendkívül népszerű képviselője, a szuperdallamos slágereket szerző amerikai Skillet következik. Őket követi a Bagossy Brothers Company, az erdélyi formáció bár 2013-ban alakult, az Olyan Ő című dalukkal olyan feltűnést keltettek, hogy idén már az Arénát is megtöltötték. A szerdai napot az amerikai The Killers zárja, az indie-banda a pályája elején háromszor is bizonyított a Sziget Fesztivál főfellépőjeként hatalmas tömegeket vonzva, utoljára azonban tíz éve jártak nálunk, így itt volt már az ideje a visszatérésnek.

A csütörtököt a hazai hip-hop két élvonalbeli előadója, Dzsúdló és a Follow The Flow durrantja be a nagyszínpadot, majd a britek veszik át az uralmat.

Fellép a pop-punkot hip-hoppal és rockkal keverő Yungblud, aki mindössze néhány év leforgása alatt a Z-generáció nagy kedvencévé és igazi jelenséggé nőtte ki magát, majd a metalcore-hullám legnépszerűbb előadója, a Bring Me The Horizon ad egy garantáltan látványos koncertet. Utóbbi két előadónak egyébként van közös száma is, amelyet valószínűleg együtt elő is adnak majd Sopronban.

Pénteken az eleinte a Youtube-on hatalmas közönséget megszólító fiatal magyar pop-rock előadó, Azahriah lép a nagyszínpadra, őt az Irie Maffia és a Halott Pénz követi. Az este legnagyobb dobása azonban a kanadai Sum 41: a kétezres évek elejének egyik legfontosabb pop-punk zenekara az évek során metalba és a hagyományos rock 'n' rollba is belekóstolt és mindegyik műfaji játszadozás jól áll nekik, náluk energikusabb és lehengerlőbb koncertzenekar ráadásul nem sok van, mindezt hazánkban már számos alkalommal bizonyították.

A VOLT zárónapját a nagyszínpadon a hazai indie-együttes, a Platon Karataev vezeti fel, majd az angol énekes-dalszerző, a Passanger következik, de az est folyamán koncertezik Majka és Curtis párosa, majd a hazánkban kiugróan népszerű ausztrál elektronikus zenei formáció, a Pendulum show-ja zárja a fesztivált.

Az említettek mellett a két további színpadon több mint hatvan produkció lép fel Sopronban. A teljesség igénye nélkül a Lővérekbe látogat a Blahalouisiana, az Analog Balaton, a Bohemian Betyars, a Hiperkarma, de koncertet ad Krúbi, a Punnany Massif és a Wellhello is.