Új pályázatot írnak ki az Opera főigazgatói tisztségére

ÓKOVÁCS Szilveszter
Budapest, 2019. december 6. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója beszédet mond az Operaház 2020/21-es évada műsorának, a Francia Múzsa Szezonjának a meghirdetésén a fővárosi Eiffel Műhelyházban 2019. december 6-án. A tematikus évadban 19 premier, köztük két ős- és három magyarországi bemutató is szerepel, visszatér a repertoárra a Hoffmann meséi, Az ezred lánya és a Párizs lángjai, valamint új rendezésben látható majd többek közt a Carmen és az Andrea Chénier is. Az Opera új létesítménye, az Eiffel Műhelyház II. próbaüzeme 2020. február 7-én kezdődik. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Közleményt adott ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium, amelyben azt írják, hogy új pályázatot írnak ki az Opera főigazgatói tisztségére.
Vágólapra másolva!

A Magyar Állami Operaház főigazgatói munkakörének betöltésére

2022 augusztusában kiírt pályázat eredménytelenül zárult.

A vonatkozó jogszabálynak megfelelően az új pályázatot az eredménytelenné nyilvánítástól számított 60 napon belül kell kiírni.

Ókovács Szilveszter főigazgatói megbízatása 2023. február 14-én lejár.

Mandátumát megbízott főigazgatóként július 31-ig, de legfeljebb az új vezető kinevezéséig meghosszabbítja Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója beszédet mond Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az új pályázat szempontjait meghatározza a jövőben történő befektetés szemlélete, a jövőképek versenye annak érdekébe, hogy hírnevét tovább növelve a Magyar Állami Operaház még inkább meghatározó szerepet játsszon a magyar kulturális életben és a világ művészetében - írja a közlemény.

További kiemelt szempont, hogy augusztus óta jelentősen módosultak a kulturális területen is az energetikai és finanszírozási feltételek, amelyek innovatív megoldásokat igényelnek.