Vastaps kísérte a klasszikus rémtörténetet a Budapesti Operettszínházban

Nádasi Veronika a Jekyll és Hyde című darabban
Vágólapra másolva!
Szűnni nem akaró ováció követte a hétvégén a Jekyll és Hyde mindhárom bemutatóját Vincze Balázs rendezésében. A hármas szereposztás igazi sztárparádét nyújtott: Jekyll ésHyde szerepében Dolhai Attila, Homonnay Zsolt és Sándor Péter, LucyHarrisként Polyák Lilla és Nádasi Veronika, Emma Carew karakterével SzélesFlóra, Dancs Annamari és Fekete-Kovács Veronika nyűgözte le a nézőket a Budapesti Operaházban.
Vágólapra másolva!

– fejezte ki örömét Kiss-B. Atilla főigazgató a premiert követő fogadáson.

A Jekyll és Hyde a világ egyik legnépszerűbb musical-thrillere, mély érzelmek,
magas filozófia, szenvedély egy lenyűgözően látványos produkcióban.

Széles Flóra és Dolhai Attila a Jekyll és Hyde című darabban Forrás: Budapesti Operettszínház

Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól abennünk lévő jó és gonosz küzdelméről és a szerelem kiismerhetetlentermészetéről. Legfőbb kérdése, hogy bemerészkedhet-e az ember és az emberitudomány Isten felségterületére.

Az Operettszínház színpadán megelevenedtek a történet jellegzetes helyszínei: a londoni szegénynegyed, a kórház, a boncterem, Jekyll elegáns dolgozószobája, a templom és a bálterem, valamint egy vasútállomás, sőt egy működő mozdony is, Cziegler Balázs díszlettervező munkája. Fekete Katalin jelmeztervező álmodta színpadra a turnűrök, a csodálatos színekben pompázó krinolinos szoknyák, díszes kalapok, csipkekesztyűk, frakkok, elegáns zsakettek, cilinderek ,,provokatív" eleganciáját éppúgy, mint az ipari forradalom utáni London kétes hírű negyedeiben mélyszegénységben élő, nélkülöző munkásrétegek ,,leharcolt" öltözetét. Felcsendültek az ismert slágerek: az Ördögi Tánc, a Csillagok idején, az Eljött az óra, a Férfi kell, az Élek, a Párbaj. A nézők az előadás közben
többszöri vastapssal jutalmazták az Operettszínház művészeinek szólóit.

Nádasi Veronika és Sándor Péter a Jekyll és Hyde című darabban Forrás: Budapesti Operettszínház

– fogalmazott Vincze Balázs rendező-koreográfus a bemutatót követően.

Nádasi Veronika a Jekyll és Hyde című darabban Forrás: Budapesti Operettszínház

Az előadás szövegkönyvét Orbán János Dénes fordította újra, abban a koncepcióban, hogy a közönség elsősorban ne csak egy sorozatgyilkost lásson, hanem feltáruljon Jekyll, a jóra törekvő orvos motivációja is. A dalszövegeket Valla Attila fordította, az előadás zenei vezetője Oberfrank Péter karmester, mellette Tassonyi Zsolt karigazgató-helyettes vezényel, a koreográfus-asszisztens Kapitány Dorottya, a rendezőasszisztens Tucker András, a játékmester Angyal Márta, a koreográfus munkatársak Apáti Bence és Lénárt Gábor, az előadás vezető hangmérnöke Sándi Balázs, a darab világítástervezője Dreiszker József, jelmezkivitelezője Veréb Diána volt, a vizuális hatásokért Somfai Péter felelt.