Minden várakozást felülmúlt a második Déryné Fesztivál 

Vágólapra másolva!
Idén július 20. és 25. között ismét zenével, tánccal és színházzal telt meg Sátoraljaújhely és környéke: több mint 4000 néző szórakoztatásáról gondoskodtak a szervezők a második Déryné Fesztiválon. Halász János országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke és Kis Domonkos Márk, a Déryné Program és a fesztivál igazgatója azt is bejelentették, hogy jövőre folytatódik a munka, visszatérnek Zemplén Fővárosába. 
Vágólapra másolva!

A nemrég véget ért második Déryné Fesztiválon öt napon keresztül több mint ötven ingyenes program várta az érdeklődőket. A tíz különböző helyszínen megvalósult rendezvényeken 4000 néző vett részt. A fellépők között szerepelt többek között a Csík Zenekar, a Szabó Balázs és Bandája, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, az Urban Verbunk Rózsa Story című látványos táncshow-jával, a színház szerelmesei pedig a Déryné Társulat saját előadásai mellett találkozhattak az Aradi Kamaraszínház művészeivel, a CSAVAR Színházzal és Fabók Mancsi Bábszínházával is.

Déryné Fesztivál, 2022 Forrás: Kovács Milán / VízióMédia


– hangsúlyozta Halász János országgyűlési képviselő, a Déryné Fesztivál fővédnöke.

Déryné Fesztivál, 2022 Forrás: Kovács Milán / VízióMédia


– fogalmazott Kis Domonkos Márk, a rendezvényt életre hívó Déryné Program és a fesztivál igazgatója.

Déryné Fesztivál, 2022 Forrás: Kovács Milán / VízióMédia

A változatos programok ismét minden korosztályt megszólítottak: a gyerekek interaktív Petőfi-vetélkedőn vehettek részt, emellett bábelőadás, mesemondó, artista- és hangszerbemutató várta őket, míg a felnőttek szórakozásáról magas színvonalú koncertek és színházi előadások gondoskodtak olyan gyönyörű helyszíneken, mint Széphalmon a Magyar Nyelv Múzeuma és annak kertje, az Ungvári Borterasz, a Völgyszínház, vagy éppen a Zsólyomkai Pincesor.

Déryné Fesztivál, 2022 Forrás: Kovács Milán / VízióMédia


– nyilatkozta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely város polgármestere.