Kautzky Armand kedvenc filmjeit ajánlja

Vágólapra másolva!
Közönségkedvenc magyar filmeket tűz műsorára idén nyáron a Duna. Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas színművész is nagy rajongója a régi klasszikusoknak. Az Almárium új műsorvezetője ezúttal a szülővárosáról szóló történelmi filmet, az Egri csillagokat ajánlja, amelyet az augusztus 27-i hétvégén, két részben vetít a Duna.
Vágólapra másolva!

Kautzky Armand ajánlja – A leghazafiasabb történelmi film

„Egerben születtem, így az Egri csillagok olvasása és később a filmváltozat megnézése különleges élményt jelentett nekem. A vár szimbolizálja számomra a hazát, annak védelme mindenki számára kötelező és természetes. Idős vagy fiatal, férfi vagy a híres egri asszonyok mindegyike kiveszi a részét a küzdelemből. Izgalmas és megható látni az összefogásukat. Az 1968-ban készült filmben még a legkisebb szerepekben is a magyar színésztársadalom legjavát láthatjuk. Sokadszorra is élmény megnézni."

Forrás: MTVA / Zih Zsolt

Az első igazi hazai közönségfilm

Az egri vár 1552-es ostromának történetét feldolgozó Gárdonyi Géza-regény évtizedek óta szerepel az iskolai kötelező olvasmányok közt, és ebből készült minden idők egyik legnépszerűbb magyar produkciója is. Várkonyi Zoltán filmjéhez a nemzet legnagyobb színészeit kérte fel: Sinkovits Imrétől Gobbi Hildán, Latinovits Zoltánon és Ruttkai Éván át Zenthe Ferencig. A tengerparti jeleneteket a Balatonnál és Bulgáriában, a Fekete-tenger partján rögzítették, az ostrom tömegjeleneteit pedig Pilisborosjenőn vették filmre, ahol felépítették az egri vár másolatát. Az ostromló török sereget a Magyar Honvédségtől kivezényelt több ezer sorkatona alakította.

Forrás: MTVA Filmarchívum

A példátlan összefogással megvalósuló film nemcsak látványvilága miatt lett a nézők kedvence, az eredeti történetvezetés is nagyban hozzájárult a sikerhez: a magyar történelem legjelentősebb diadalát egy romantikus szálon át, Bornemissza Gergely és Cecey Éva szerelmén keresztül ismerhetjük meg. A film időtállóságát bizonyítja, hogy közkívánatra minden évben többször megjelenik a közmédia műsorkínálatában.

Egri csillagok – 1. rész augusztus 27-én, szombaton 14:35-től, 2. rész augusztus 28-án, vasárnap 14:20-tól a Dunán!

Közönségkedvenc filmek egész nyáron, reklámok nélkül a Dunán és az M5-ön!

A teljes filmkínálat elérhető a Médiaklikk.hu-n.