Nyomoz a rendőrség a Nemzeti Színház balesete miatt

Vágólapra másolva!
Nyomozást indított a rendőrség a Nemzeti Színháznál történt balesettel összefüggésben – tudta meg a Magyar Nemzet. Az eljárás azért indult, hogy tisztázzák, terhel-e bárkit is büntetőjogi felelősség.
Vágólapra másolva!

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával, a sajtóban megjelent hírek alapján – a körülmények tisztázása érdekében - hivatalból nyomozást rendelt el a Nemzeti Színháznál történt baleset ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a BRFK. Hozzátették:

az eljárás feladata annak tisztázása, hogy a történtekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség.

Az ügyben a lap információi szerint egyébként Tényi István is feljelentést tett.

Ismert, pénteken a Rómeó és Júlia-előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították. A Nemzeti Színház másnap közleményt adott ki, melyben beszámolt a művészek egészségi állapotáról.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a baleset előadás közben, de a díszlet nézők által nem látható részén történt. A szerencsétlen esetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. Mindkét színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de már szerencsére gyógyulnak.

A színház igazgatója, Vidnyánszky Attila benyújtotta a lemondását, de egyelőre nem fogadták el.