Meghalt Andresz Kati

Andresz Kati, magyar színésznő
Andresz Kati, magyar színésznő
Vágólapra másolva!
Andresz Kati színésznő, szinkronszínész 68 éves volt. Többek között olyan hírességeknek kölcsönözte a hangját, mint Romy Schneider, Susan Sarandon - tudatta a szinhaz.online.hu.
Vágólapra másolva!

Andresz Kati 1978-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.

Még ugyanebben az évben a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja lett. 1981–1984 között a Pécsi Nemzeti Színház, 1984–1986 között pedig a győri Kisfaludy Színház színésze volt. 1986–1987 között a szolnoki Szigligeti Színházban játszott. 1987-ben a Jurta Színház alkalmazottja volt. 1988 óta szabadfoglalkozású.

Andresz Kati, magyar színésznő Fotó: M. Schmidt János - Origo

„Mindannyian, akik a Mozit, TV-t folyamatosan nyomon követik, tudják, régebben méltán világhírű volt a magyar szinkron... manapság, a piacgazdaság korában már más idők járnak, de azért e nehezebb körülmények közepette is van még presztízse a "szakmának"!
Kati színpadi szerepei, irodalmi estjei mellett, amikben magam is láttam, évtizedek óta egyik ikonja a magyar szinkronnak (kölcsönözte különleges orgánumát már többek közt Romy Schneidernek, Susan Sarandonnak, és például a közkedvelt Szulejmán sorozatban a mindenki által tisztelt Afife asszony hangja is volt... Általa a török színésznő csodásan szólalt meg magyarul), de eddig semmilyen elismerésben nem részesült, ám Ő nem panaszkodott, csendben, szerényen tette a dolgát, és vitte családját is a hátán" – írta a művészről a BorArtRoom blog.