Így emlékezik meg Leslie Mandoki Török Ádámról

Mandoki Soulmates, Leslie Mandoki
Vágólapra másolva!
Leslie Mandoki megrendülten és szomorúan emlékezett meg Török Ádámról, a Mini együttes alapító tagjáról, aki 2023. április 19-én halt meg 75 éves korában.
Vágólapra másolva!

A zenész a Facebook-posztjában az alábbi sorokat írta:

"Örökre megállt a gőzhajó

Törte mindannyiunknak az utat. Amikor én még kis srác voltam és a Bem rakparti klub jelentette a nagyvilágot, ahol a Syrius, a Mini és a Rákfogó a Szakcsi mesteremmel, későbbi barátommal voltak a nagy elődeink, példaképeink és a Gyugyó volt az örök házigazda, és még akkor is, ha mi már felcseperedtünk és mi is már ezen a nagyvilágot jelentő színpadon álltunk, vagy ha a Tabánban szólt a prog rock magyarul, és persze ő volt az, aki az Ifi Parkot is bejátszotta számunkra, akik ezen a Prog Rock és Jazz Rock ösvényen képzeltünk el az életünket.

Ha az a kifejezés mély töltettel létezik, hogy "óriási vaker", hát az a drága Gyugyóra lett ez kitalálva.

Milyen szívesen gratuláltunk volna neked a 75. születésnapodra az Erkel Színházban.

De Te most életművedhez méltó úton vagy egy mennyekbeli égi zenekarba.

Hisz itt, a Földön is csodálatos zenészeket hoztál a Miniben színpadra, ha csak a Papp Gyuszkót vagy Tátrai Tibuszt említjük, és mégis mennyire szerény maradtál mindig. Sosem felejtem, mikor meghívtuk egyszer egy koncertünkre Siófokon - innen a fotó is - milyen tisztelettel voltál a New York-i legendás zenésztársaim iránt, akik téged mindjárt szívükbe zártak, és Ian Anderson barátom is írta, hogy most is ott voltál a koncertjén, ő már téged 29 éve nagyon megszeretett, amikor a Szigetre a Bem rakparti klubban próbáltunk és te meg csak szerényen segítettél, de azt mindenben.

Mindannyiunk szívében fogsz tovább élni.

A Bem rakparton, a régi legendás klubban a szabadelvűségnek pedig emlékedet fogjuk örökre őrizni."