Nagy művész lép a Zeneakadémia színpadára

Vásáry Tamás  zeneszerző zongorista karmester
Vágólapra másolva!
Vásáry Tamás zongoraművész, karmester estjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora című sorozata szerdán a Zeneakadémián. A koncerten Balázs János és Farkas Gábor zongoraművész is közreműködik.
Vágólapra másolva!

Vásáry Tamás 90. születésnapja alkalmából a Zeneakadémia nagytermében elevenítik fel A Zongorán túl hangversenysorozat legszebb pillanatait. A koncerten közreműködik Balázs János és Farkas Gábor is, akik sok szállal kötődnek a különleges jubileumot ünneplő, világhírű zongoraművész-karmesterhez - olvasható a szervezők közleményében.

A hangverseny gyökere 2007-re nyúlik vissza, amikor január 25-én Vásáry Tamás és Jakobi László A zenén túl folytatásaként új sorozatot indított a Nagyteremben A Zongorán túl címmel.

Később helyszínként a Festetics Palotát is bevonva Vásáry Tamás a számára legkedvesebb zeneszerzők - többek között Liszt, Brahms, Chopin, Beethoven, Schubert, Schumann és Debussy - életéről és műveiről tartott előadásokat.

Az ünnepi esten a közönség nemcsak "A zenén és zongorán túlról", hanem Vásáry Tamás

pályafutásának kivételes pillanatairól is képet kap a hozzá közel álló művészek bevonásával.

A sorozat a Müpában folytatódik november 21-én Fazil Say szólóestjével. További információk a koncertsorozatról a www.azongora.hu honlapon olvashatók - áll a közleményben.

Mágó Károly 5 évvel ezelőtti, Vásáry Tamással készített portréját ide kattintva olvashatja el!