Húsevő baktérium ölte meg Vadász Zsoltot

Vágólapra másolva!
Kiderült, húsevő baktérium miatt halt meg az Operettszínház sztárja, Vadász Zsolt. Az 51 éves színész két hete még színpadon állt. Lázas beteg lett és mivel egyre rosszabbul volt, mentőt hívtak hozzá.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, június 21-én tragikus hirtelenséggel meghalt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze 51 éves korában. Miután a művész lázas beteg lett, majd mentőt is hívtak hozzá, nem sokkal később a kórházban lélegeztetőgépre került és leálltak a szervei. Családja és kollégái képtelenek felfogni a tragédiát, sokkos állapotban vannak azóta is. Az Operettszínház főigazgatója, Kiss-B. Atilla exkluzív interjúban beszélt a Tényeknek Vadász Zsolt munkásságáról és életéről. 

Egy orvos arról is beszélt, hogy a fertőzést bármikor el lehet kapni, leginkább seben keresztül és nagyon gyorsan terjed, főleg, ha a beteg nem kapja meg időben a megfelelő kezeléseket. 

Vadász Zsoltot a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés.

Vadász Zsolt Ózdon született 1972-ben. A Gór Nagy Mária Színitanodában és a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában tanult színészetet és éneklést.

  • 1997-től 2001-ig az egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, ahol operettek és musicalek főszerepeit alakította.  
  • 2000-2002 között a debreceni Csokonai Színházban játszott, ahol az operettszerepek mellett az operával is megismerkedett.  
  • 2001 óta volt a Budapesti Operettszínház művésze, ahol az operettirodalom legnépszerűbb bonviván szerepeit alakította. 

Vendégszerepelt a Győri Nemzeti Színházban, a Debreceni Csokonai Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, a Kassai Állami Színházban, a plzeni J.K. Tyla Színházban.

Énekelt New Yorkban, Chicagóban a Chicagói Szimfonikusokkal, Los Angelesben a Walt Disney Concert Hallban, Washingtonban, Miamiban, Kanadában, Németországban, Oroszországban, Olaszországban, Ausztráliában, Japánban, Kínában, Kazahsztánban, Ománban, Katarban, Bruneiben, Dubaiban és a Fülöp-szigeteken is.

A magyar mellet német, szlovák, cseh, olasz és orosz nyelven is szerepelt.

Főbb operettszerepei között volt a Csárdáskirálynő Edwinje, a Marica grófnő Taszilója, A cirkuszhercegnő Mr. X-e, A mosoly országa Szu Csongja, a Cigányszerelem Jonelje, a Luxemburg grófja Renéje, a Cigánybáró Ottokárja, a Mágnás Miska Baracs Istvánja, a Mária főhadnagy Jancsó Bálintja.

2008-ban megkapta az évad operettszínésze elismerést.

Operaszínpadon játszott A varázsfuvola (Tamino), a Szöktetés a szerájból (Belmonte), a Pillangókisasszony (Pinkerton), A köpeny (Luigi), a Traviata (Alfréd), a Hoffmann meséi (Hoffmann), a Parasztbecsület (Turiddu) és a Jenufa (Steva) című darabban.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről