Itt a Nemzeti Színház közleménye Horváth Lajos Ottóról

Vágólapra másolva!
Közleményt adott ki a Nemzeti Színház, amelyben reagált Horváth Lajos Ottó Facebook-bejegyzésére.
Vágólapra másolva!

A közlemény azt írja, hogy a Nemzeti Színház által kifizetett „gyorssegélyek” összege 2 901 000 forint volt, mely összegek tartalmazzák a művész nyugdíjalapját növelő járulékokat is, 

ez összesen 1 802 000 forintot jelent.

Emellett azt is írják, hogy 765 850 forintot utalt a színésznek a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a színház baleset-biztosításának terhére 150 500 forint került kiutalásra.

A szakszervezet 780 000 forintos további összeggel támogatta Horváth Lajos Ottót, a június 14-én beérkezett, munkaviszonya megszüntetésére irányuló kérelméig 2 477 275 forint táppénz került kiutalásra

- írják.

Emellett a Nemzeti Színház felelősségbiztosításának terhére 1 000 000 forintos kártérítési előleget is kapott Horváth Lajos Ottó.

A fenti összegek összesen 6 975 625 forintot jelentenek.

A közlemény azt is írja, hogy a biztosító által "a károsult számára keretveszteség és kamatai jogcímen kalkulált" 2 236 265 forintos kártérítési összeg elfogadásáról még nem érkezett Horváth Lajos Ottótól válasz.

A kártalanítás további részét képezi a többmilliós összeget kitevő sérelemdíj, melynek összegéről zajlanak az egyeztetések.

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a peren kívüli megegyezésnek részünkről nem a kért kártérítési összeg képezi az akadályát, hanem az abban való megegyezés hiánya, és annak el nem ismerése, hogy a baleset bekövetkezéséért nem kizárólag a Színház tehető felelőssé, hanem abban maga a sérült Horváth Lajos Ottó is szerepet játszhatott

- olvasható a közleményben.

Azt is írják, hogy egy peren kívüli egyezségben bízva a Nemzeti Színház nagyon közelinek látja a peren kívüli békés megegyezést.

Az Origónak július 4-én adott interjút Vidnyánszky Attila, aki ott reagált Udvaros Dorottya vádjaira, illetve Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesetére. A Nemzeti Színház július 6-án is kiadott egy közleményt, amelyben cáfolta az újabb téves állításokat a sérült színészeknek fizetett pénzekről.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!