Iványi Krisztina: Tavasszal nem kezdünk új életet: a régit kell újrahasznosítanunk

Vágólapra másolva!
Újabb színes, informatív és inspiráló tartalmak váltak elérhetővé a DIY mozgalom körében népszerű folyóiratban; az Újra! – a környezettudatosság jegyében – tavaly ősz óta kizárólag digitális formában érhető el. Az újratervezést tematizáló lapot az Alkotó Energia program hívta életre.
Vágólapra másolva!
Forrás: MVM

„Az elmúlt egy év alatt mindannyian rettenetesen elfáradtunk, és valószínűleg elsősorban nem fizikailag. Fásultak és türelmetlenek lettünk, és azt hiszem, csüggedtek is."

– fejezi ki bizakodását Iványi Krisztina, a lapot kiadó Paksi Atomerőmű kommunikációs főszakértője, aki köszöntőjében felhívja a figyelmet arra is, hogy „tavasszal nem kezdünk új életet: a régit kell újrahasznosítanunk."

A kiadvány célja, hogy – a szórakoztatás mellett – igényes és inspiráló tartalmat biztosítson a DIY, valamint környezettudatos vonalat jól ismerő, vagy életfelfogásukkal éppen ismerkedő olvasóinak, de számos ismert és elismert szakember tette, életmódja és alkotása is rendszerint bemutatásra kerül a magazinban.

A lapszám főinterjúja Krivarics Dittával, a legnagyobb magyarországi „otthonkommandóssal" készült, aki többek között felújított házakról, új szerelemről és a kertészkedésről is beszélt. Hasznos tippjei mellett rámutatott: „Tervezni, hiszen ez az alapja mindennek."

Míg Wertán Sára, az @aboutahomme megálmodója a magazin számára ezúttal egy tavaszi bakancslistát állított össze, addig Böjtös Kinga enteriőr-Dj ezúttal a saját történetét meséli el százéves házával és annak felújításával kapcsolatban, továbbá egy képes interjú formájában bemutatja Bódi Erzsébet redizájner-vasszobrászt is, aki korábban az Alkotó Energia pályázat „DIY - dekoráció és ajándéktárgy" kategóriájának egyik első helyezettje volt.

Iványi Orsolya, a Vichy Neovadiol Változókor nagykövete a menopauzáról értekezik a folyóirat hasábjain, a Pandarte blog népszerű szerzője, Bánhidi Dóra pedig Ruzicska Tünde kerámiaalkotásait és magát a kézművest hozza közelebb az olvasókhoz, de Czirbuly Emese egyedi otthoni kiegészítői között fotógalériában is tudnak válogathatni az érdeklődők.

Thuróczy Zoltán a lakbear.hu blog szerzője ezúttal bélyegekkel díszít húsvéti tojásokat, valamint hasznos és inspiráló ötleteket ad a képkeretek elrendezéséhez, Kemendi Ágnes kézműves és növényi festő jóvoltából pedig egy kevesek számára ismert világba is betekintést nyerhetnek az olvasók. A receptek sorában ezúttal egy újratervezett muffinsütő kapta a főszerepet.

A friss lapszámban négy videót is megtekinthetnek az érdeklődők.

Míg a Green Drops Farm tulajdonosai a 21. századi, innovatív „szoba-mezőgazdaságot" mutatják be, addig Filep Kata, az Atakpelif Floral Expeditions alapítója mesél a virágba foglalt lélekről és közben elkészít egy díszt. Szendrődi Enikő, a Nemiskacat Látványműhely megálmodója elárulja melyik régi, bútorok bírnak valódi értékkel, Sipos Melinda pedig csomagolásmentes boltjába kalauzolja nézőit.

„Újra festeni, újra ültetni, újra csinálni: mert tavasszal szinte mindent elkezdhetünk újra. A régi, jól bevált, nagyon szeretett dolgaink és szokásaink megóvását is. Az új dolgokkal való próbálkozás újrakezdését is.

– fogalmaz Iványi Krisztina.

Újratervezni jelentős feladat, s egyben nagy kihívás. A tavasz általában sokakban ébreszt reményt, hogy újra felépítsék önmagunkat: életre hívói szerint ebben kíván segítséget nyújtani a magazin legújabb, tavaszi lapszáma.

További információ itt.

Forrás: MVM