Rozéra sült kacsamell gombával, spenóttal, kacsamájjal, pisztáciakrémmel, és barna vajas krumplipüré

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • kacsamell
    Forrás: Origo
    Forrás: Origo
  • kacsamáj
  • kakukkfű
  • pisztáciapüré
  • fehérbor
  • gránátalmamag
  • fokhagyma
  • lávasó
  • hagyma
  • spenót
  • burgonya
  • tej
  • vaj
  • barna vaj
  • bors
  • kacsa jus
  • champignon gomba


Hogyan kell elkészíteni?


Pisztácia püré: thermomixerben készítik, ledarálják a pisztáciát, olajat, sót és borsot adnak hozzá.
Hámozzuk meg a burgonyákat, kockázzuk fel, majd főzzük meg. Sózzuk meg a kacsahúst. Serpenyőben olajon pirítjuk maximum 12 percig, majd 4 percig 200 fokon sütőben sütjük. Tegyük fel a tejet forrni, majd egy edényben olvasszunk vajat. A fokhagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk, egy fém tányérra helyezzünk kakukkfüvet, tegyük rá a fokhagymát, és borsozzuk meg. Miután elkészült a serpenyőben a kacsa, tegyük erre a kakukkfű ágyra és így tegyük be a sütőbe 4 percre. Törjük meg a krumplit, adjuk hozzá a vajat és a tejet, ezután megsózzuk, és megborsozzuk. Az olvadt barna vajat is adjuk hozzá. A kacsamájat serpenyőben 1-2 percig süssük, sózzuk- és borsozzuk meg. Olajon pirítsuk meg a felvágott gombákat is, sózzuk és borsozzuk, levéve a tűzről hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Tegyük vissza a gázra, majd dobjuk rá a spenót leveleket. Ezután lazítsuk fel egy kis borral. Tálalásnál a spenótból készül az ágy, majd tegyük rá a húsokat, mellé pisztácia pürét teszünk és gránátalmamaggal, végül lávasóval díszítjük. Hogy fokozzuk az ízeket, kacsa just kanalazunk a húsra.