Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Túrógombóc - 21 étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá? Forrás: Origo

5 tojás
túró
magas zsírtartalmú vaj
pankó morzsa
fahéj
vaníliarúd
fehérrum
toastkenyér
tejföl
porcukor
citrom

Hogyan kell elkészíteni?

A toastkenyér belsejét beletépkedjük a thermomixerbe 6-8 másodpercre. Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől, majd a fehérjét felverjük. Tojásonként 1,5 dkg porcukrot kell hozzáadagolni. Szitán törjük át a túrót, és reszeljünk bele citromhéjat, és facsarjunk bele egy fél citrom levét. A tojássárgáját vajjal keverjük ki habosra, majd adjuk hozzá a túróhoz, a vaníliarúd belsejét is kaparjuk hozzá, majd a tojásfehérjét. Ízesítsük csipetnyi fahéjjal, és egy kevés rumot is hozzáadunk. Tegyünk fel forralni vizet, a vízbe pedig fahéjat, vaníliarudat, pár csepp citromot, egy púpos evőkanál porcukrot. A tejfölhöz is egy vaníliarúd belsejét adjuk, és egy kevés citromot facsarunk bele, majd ezt kikeverjük. Kipirítjuk a pankó morzsát, amit rögtön le kell hűteni, aztán meg kell szórni fahéjjal. Miután felforrt a víz, vissza kell venni a hőfokot, hogy éppen hogy cska gyöngyözzön a víz, amiben aztán kifőzzük a gombócokat. Tálalásnál a tejföllel húzunk egy csíkot, majd ráhelyezzük a túrógombócokat, és megszórjuk a pankó morzsával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről