Akácvirágos rebarbarapuding

Vágólapra másolva!
Akácvirágos rebarbarapuding
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

20 dkg rebarbara
20 dkg alma
8 dkg méz
1 dl narancslé
8 fürt akácvirág
3 evőkanál búzakeményítő

A szószhoz:
1 nagy csokor citromfű
1 dl narancslé
2 evőkanál méz

LifeNetwork

Hogyan kell elkészíteni?

A rebarbarát megtisztítjuk és 2 cm-es darabokra vágjuk, az almát felkockázzuk. Hozzáadjuk a mézet, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Ha a rebarbara megpuhult, a búzakeményítőt a narancslével elkeverjük, szüntelen kevergetés mellett belecsorgatjuk, majd 1-2 percig forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a száráról lecsípett akácvirágokat és a masszát vízzel kiöblített formába töltjük. 3-4 órán át hűtőszekrényben dermesztjük, majd a formából tálra borítva, cikkekre vágva kínáljuk.
Nagyon jól illik mellé egy citromfüves szósz. Ehhez a citromfüvet a narancslével meg a mézzel pépesítjük és a puding mellé tálaljuk.