Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Sztreccsnadrágra harapnak a fertőzött moszkitók

Vágólapra másolva!
A fiatalok körében divatos fekete sztreccsnadrágok viselése növelheti a dengue-láz előfordulását, miután a kórokozót terjesztő szúnyogokat a sötét színek vonzzák - figyelmeztetett a thai kormány.
Vágólapra másolva!

Phansziri Kulanartsiri thai közegészségügyi miniszterhelyettes elmondta, hogy elsősorban a fiatalok öltözködési szokásai miatt aggódik, mert a leggings, azaz a bokától a csípőig érő vékony anyagból készült, testhez simuló sztreccsnadrágok sötét színű változatai a betegségeket terjesztő moszkitókat is vonzzák.


A vékony szövet a csípések ellen hatástalan, ezért aki ilyen öltözetet visel, nagyobb eséllyel fertőződhet meg a nem ritkán halálos kimenetelű dengue-lázzal. "A világos színek és a vastagabb szövetből készült nadrágok, mint például a farmerek nagyobb védelmet nyújtanak a szúnyogokkal szemben" - hangsúlyozta a miniszterhelyettes.


Thaiföldön ismét egyre többen betegszenek meg dengue-lázban. Hivatalos adatok szerint az év első hét hónapjában 43 halálesetről és több mint 45 ezer fertőzésről érkezett jelentés, és az áldozatok többsége a fiatalok közül került ki.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről