Hét tévhit az ötven feletti nők nemi életéről

Vágólapra másolva!
Nem szűnik meg a nemi élet, ha egy nő átlépi az ötödik X-et. Íme, a hét leggyakoribb tévhit, és az igazság.
Vágólapra másolva!

Az idősebb nők nem olyan izgalmasak az ágyban


Évszázadokon keresztül az idősebb nők vezették be a fiatalabb férfiakat a szexuális örömök világába. A középkorú nő már tapasztalt, "letett valamit az asztalra", így nem szabad kishitűnek lenni. Vegyünk példát Susan Sarandonról vagy Meryl Streepről, akik sugározzák, hogy milyen nagyszerű is lehet a nő, ha elmúlt ötven éves.


Az idősebb nők kevésbé kívánják a szexet, mint az idősebb férfiak


A nők szeretnek beszélgetni szex közben, kedvelik az előjátékot és szeretik kívánatosnak érezni magukat. Ha a partner nem veszi a lapot, próbáljuk meg vele a hálószobán kívül megértetni, hogy a kommunikáció is része a játéknak, a vágy pedig nincs korhoz kötve.


A korral a nők libidója gyorsan csökken


Ez így nem igaz, sokkal összetettebb folyamat áll a háttérben. A szex nem csak a behatolásból állhat, az ölelkezés, az érintés szintén része a nemi életnek. Ma már hormonális segítséget is könnyen lehet szerezni, a testmozgás pedig szinte mindig segít a libidó életben tartásában. Sok nő állítja, hogy ötven felett már tudja, mit akar, és ezért a szex is jobb, mint korábban.


Az idősebb nők nem szeretik az orális szexet


Van, aki szereti, és van, aki nem. Aki korábban sem szerette, valószínűleg ezután sem fogja, kipróbálni azonban mindenképpen érdemes. A kor előrehaladtával sokan egyre felszabadultabbak, nyitottabbak új dolgok kipróbálására.


Az idősebb nők nem fantáziálnak


Sok nő aktívan fantáziál szex közben, és nem a háztartási tennivalókról. Kutatások szerint a nők fantáziáját leginkább a szemek, az arcok és a fenekek indítják be. A fantáziálás teljesen normális és az agy természetes működéséhez tartozik.


Az idősebb nőknek szerelem is kell a szexhez


Ez sem igaz, bár a nők többsége a kötődést szükségesnek érzi. De számos 50 feletti nő részesíti előnybe inkább a lazább kapcsolatokat - élvezik a függetlenséget és a szexet, minden kötelezettség és zűrzavar nélkül. 50 éves kor felett a nők éppolyan összetettek és különbözőek, mint fiatalabb korukban.


Az idősebb nők hüvelye kevésbé érzékeny


Ez meglehetősen egyéni lehet: a hormonális változások számos esetben fájdalmas hüvelyszárazságot okozhatnak, azonban ez nem mindig van így. A kulcs a használat - ha épp nincs partnerünk, egy vibrátor is jó szolgálatot tehet.