Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A szülőkbe fagyott a szó az újszülött láttán

Vágólapra másolva!
Az angliai Harry Crossland, az óriás újszülött valódi nehézsúlyúként látta meg a napvilágot: súlya 6320 gramm volt. Ezzel elkápráztatta a kórházi személyzetet és édesanyját, Sharon Needhamet is. A kórházban Harry lett az újrekorder: ő a feljegyzések kezdete óta a legsúlyosabb újszülöttjük.
Vágólapra másolva!

A 34 éves anyának és élettársának, az 51 éves, szerelőként dolgozó Paul Crosslandnek el kellett ajándékoznia a babaruhákat, amelyeket születendő fiuknak vásároltak, mivel Harry kétszer akkora, mint egy átlagos újszülött, már most féléves babákra való ruhákat visel. Az ötgyermekes Sharon császármetszéssel hozta világra kisfiát, a műtét során végig eszméleténél volt. Akkor azonban belé és férjébe fagyott a szó, amikor a szülésznő a kezükbe adta Harryt.


Két kilóval nehezebb lett, mint várták


"Amikor a kezünkbe kaptunk a kisfiunkat, elakadt a szavunk" - emlékezett vissza az anyuka. "Azt hittük, valaki más gyerekét adták oda. Az előző napon voltam ultrahangon és ott azt mondták, 4 kiló 30 deka körül lesz a súlya, így sokkszerű volt a látvány. A nővérek sem tudtak mit szólni, majd kijelentették, hogy ő a legnagyobb baba, aki valaha a kórházban született. Amikor felmentünk a csecsemő intenzívre, nem hitték el, hogy újszülött, azt gondolták, hogy rossz helyre küldtek bennünket."


Harry egymagában többet nyomott, mint két 13 éves ikertestvére, Siobhan és Kyle, akik születésükkor összesen 5840 grammosak voltak. A legidősebb testvér, a most 15 éves Nikkita 3930 grammal, a 10 éves Elisha pedig 3220 grammal jött a világra. Az anya is normál súllyal született. "Nincs tudomásom, hogy a családban bárkinek nagy babája született volna, de tudtam, hogy Harry nagy lesz, mivel az utolsó napokban alig tudtam járni" - nyilatkozta a Daily Mailnek Sharon. "Ilyen sohasem volt, egyik terhességemnél, még az ikreknél sem."

Forrás: Jonathan Pow / Ross Parry
Forrás: Jonathan Pow / Ross Parry

Az orvosok számításai szerint az asszony háromliternyi magzatvizet és a normálisnál háromszor nagyobb súlyú méhlepényt is cipelt már szülése előtt. Sharon nem tud magyarázatot adni arra, miért is lett kisfia ekkora, terhessége során nem is evett sokat. "Nem is tudtam volna sokat enni, olyan hamar tele voltam. Valószínűleg Harry nyomta a gyomromat."


Újszülött rekorderek


A legnagyobb brit újszülött 1992-ben született Cumbriában, Guy Warwick Carr 7030 grammal jött a világra.


A világ legnagyobb újszülöttjét a kanadai Anna Bates szülte meg 1879-ben, a kislány 10 770 grammot nyomott és mindössze 11 órát élt.


Az életben maradt babák közül egy olasz kisfiú volt a legnagyobb, 10 030 grammos, míg az utóbbi időben született legnagyobb újszülött egy indonéz kisfiú, 8700 grammal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről