A törvényeket megkerülve szült hármas ikreket egy 51 éves belga nő

Vágólapra másolva!
Hármas ikreknek adott életet egy 51 éves belga nő, mégpedig Spanyolországban, mert hazájában már nem kerülhetett volna sor mesterséges megtermékenyítésére - jelentette a La Libre Belgique című belga lap hétvégi számában.
Vágólapra másolva!

Mint a sajtójelentésekből kiderül, a nem tipikusan szülőképes korú asszony több okból döntött amellett, hogy "megtermékenyítés-turizmusra" adja a fejét. Egyfelől Belgiumban sokáig sikertelenül próbálkoztak nála orvosi kezeléssel, másfelől a helyi törvények csak 45 éves korig teszik lehetővé a művi megtermékenyítést.


Barcelonában ezzel szemben vállalták a - belga lapban idézett szakértő szerint orvosetikailag némiképpen vitatható - feladatot és a hármasikerszülés ezen életkorban jelentősen megnövekedett kockázatait. Az ikrek három petéből jöttek a világra, a sikeresnek bizonyult megtermékenyítésre januárban került sor.


Az asszony, Marianne Dedessulesmoustier, egy interjúban azt is elmesélte, hogy ez már a harmadik szülése volt 2006 óta mesterséges megtermékenyítés eredményeként, így van egy ekképpen fogant négyéves és egy kétéves lánya. Előtte is volt már azonban hét gyermeke (közülük a legidősebb 33, a legfiatalabb 13 éves), összesen tehát immár 12 gyermek anya.