Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Durva harcok Gázában, egyre többen menekülnek

Események

Horizontal Izrael
Izraeli páncélos az észak-iraeli Safed város határában
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az izraeli háború 33. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül40 bejegyzés
05:24
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

05:30
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

500 embert evakuáltak

Egyiptomi biztonsági források szerint kedden legalább 500 ember kelt át Egyiptomba Rafán keresztül. Legtöbbjük külföldi vagy kettős állampolgár és családtagja volt.

Az evakuáltak többsége, 262 ember jordán állampolgár. A második legnagyobb csoportot 59 fővel a kanadaiak jelentették. A többiek román, német, moldovai, ukrán, Fülöp-szigeteki és francia állampolgárok voltak. Egy orvosi forrás szerint tizenkilenc, orvosi kezelésre szoruló gázai lakost is átengedtek egyiptomi kórházakba.

Egyiptom továbbra is szorgalmazza a segély- és üzemanyag-szállítmányok növelését Gázába.

05:41
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Biden ismét szünetet kért Netanjahutól

Joe Biden amerikai elnök azt mondta, hogy egy tegnapi telefonhívás közben ismét harci szünetet kért Benjámin Netanjahutól.

Amerikai és izraeli tisztviselők azt mondták az Axiosnak, hogy Biden elnök szerint egy háromnapos szünet segíthet bizonyos gázai túszok kiszabadításában.

Az Egyesült Államok, Izrael és Katar által megvitatott javaslat szerint a Hamász 10-15 túszt szabadon engedne, és a szünetet arra használná fel, hogy ellenőrizze az összes túsz személyazonosságát, és átadja a fogva tartott személyek névsorát - mondta egy amerikai tisztviselő.

A Fehér Ház korábban azt közölte, hogy Biden és az izraeli miniszterelnök megvitatták a "taktikai szünetek lehetőségét... a lehetséges túszok szabadon bocsátása érdekében".

06:12
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Heves ellenállás

A Gáza város szíve felé előrenyomuló izraeli erők heves ellenállásba ütköztek a Hamász harcosai részéről, akik az alagúthálózatot használták lesből támadásra.

A legváratlanabb helyekről bukkan elő fegyver, kilő egy rakéta-meghajtású gránátot, majd eltűnik, hogy megjelenjen az alagút másik bejáratánál, és ismét támadjon.

06:12
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Robotokkal és kutyákkal vizsgálják az alagutakat

Izrael megkezdi a Hamász elleni háború következő szakaszát, célba véve a militáns csoport Gáza északi része alatti alagutak labirintusát – közölte több izraeli biztonsági forrás is a Reuters hírügynökséggel.

A források szerint robotokat és nyomkövető kutyákat vetettek be, hogy megtalálják az alagutak bejáratait, és megvizsgálják a területeket az alagutak belsejében, mielőtt a speciális szárazföldi csapatok bármilyen intézkedést tennének.

Avi Melamed, az izraeli titkosszolgálat egykori tisztviselője elmondta, hogy az izraeli hadsereg csapatai egy tervet dolgoznak ki alagutak felkutatására, rakétakilövő helyek megsemmisítésére, valamint a Hamász parancsnokainak és harcosainak megölésére.

06:49
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Pontosították Netanjahu szavait

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja igyekezett tisztázni Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfői megjegyzéseit Gáza jövőjéről a jelenlegi konfliktus után.

Ron Dermer, a stratégiai ügyek minisztere a BBC World Service Newshour című műsorában azt mondta, hogy amikor Netanjahu azt mondta, hogy Izrael "teljes biztonsági felelősséget" vállal Gázáért, ezzel azt akarta biztosítani, hogy az enklávé demilitarizált terület maradjon, és hogy az Izraeli Védelmi Erők biztonsági műveleteket hajtana végre ott az általa nevezett új terrorfenyegetés leküzdésére. De azt mondta, hogy Izrael nem fogja újra megszállni vagy kormányozni a területet.

Korábban az Egyesült Államok kijelentette, hogy ellenzi Gáza Izrael általi „újrafoglalását", és hogy a területnek palesztin földnek kell maradnia.

07:12
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Heves ellenállás

A Gáza város szíve felé előrenyomuló izraeli erők heves ellenállásba ütköztek a Hamász harcosai részéről, akik az alagúthálózatot használták lesből támadásra.

A legváratlanabb helyekről bukkan elő fegyver, kilő egy rakéta-meghajtású gránátot, majd eltűnik, hogy megjelenjen az alagút másik bejáratánál, és ismét támadjon.

07:37
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb ENSZ segélymunkás halt meg

A hétfői öt után újabb ENSZ-segélymunkás halt meg Gázában, ő volt az ENSZ segélyszervezetének 89. áldozata. A világszervezet egyetlen korábbi konfliktusban sem vesztett ennyi embert.

07:52
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Tűz alá került egy egészségügyi konvoj

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága szerint kedden egy gázai kórházba egészségügyi felszerelést szállító konvojt tűz alá vettek. Egy sofőr megsebesült, két teherautó pedig megsérült Gáza városában, de az utánpótlást leszállították.

Az öt teherautóból és két vöröskeresztes járműből álló konvoj "életmentő egészségügyi felszerelést" szállított az egészségügyi intézményekbe, köztük az al Quds kórházba, mielőtt eltalálták, és megváltoztatták az útvonalat az al Shifa kórház felé. A szervezet nem azonosította a tűz forrását.

"Ezek nem azok a feltételek, amelyek mellett a humanitárius személyzet dolgozhat" - mondta William Schomburg, a Vöröskereszt gázai alküldöttségének vezetője. "A létfontosságú segélyek egészségügyi intézményekhez való eljutásának biztosítása a nemzetközi humanitárius jog értelmében jogi kötelezettség."

08:08
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Izraeli miniszter: Minden leendő palesztin állam hatalmát korlátozni kell

Ron Dermer, az izraeli háborús kabinet egyik minisztere szerint minden leendő palesztin állam hatáskörét korlátozni kell. Egy interjúban arra a kérdésre, hogy támogatja-e a független Palesztinát, a stratégiai ügyek minisztere azt mondta, hogy "nem egyszerűen igen vagy nem a válasz".
Dermer szerint „bizonyos korlátokat kell bevezetni a szuverenitásban" a tekintetben, hogy egy palesztin államnak van-e saját hadserege, vagy ellenőrzi-e a saját légterét.
"A palesztinoknak rendelkezniük kell minden hatalommal ahhoz, hogy kormányozzák magukat, de semmi olyan hatalommal, amely Izraelt fenyegethetné" - mondta.

08:42
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 3000 Hamász-harcost öltek meg

Ron Dermer, a stratégiai ügyek minisztere a Sky Newsnak arról is beszélt, hogy biztosan 3000 felett van az elesett Hamász-harcosok száma, valószínűleg már a 4000-hez közelít, de nincs pontos adatuk.
Sophy Ridge riporter szócsatába keveredett a miniszterrel, miután szóba került, hogy a Hamász vezette egészségügyi minisztérium statisztikái alapján több mint 10 000 ember halt meg.
Dermer azt mondta, hogy minden Gázában meghalt civil "tragédia" és "a törvényes hadviselés nem szándékos következménye". "A Hamász mindent megtesz annak érdekében, hogy veszélyben tartsa őket" - mondta.

09:12
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Megrovást kapott az amerikai képviselő

Miután néhány demokrata is csatlakozott a republikánusokhoz, 234-188 arányban megrovásban részesítette a képviselőház Rashida Tlaib michigani demokrata képviselőt, a Kongresszus egyetlen palesztin-amerikai tagját. A harmadik ciklusát töltő képviselőt régóta bírálják a közel-keleti konfliktussal kapcsolatos nézetei miatt. Az egyik republikánus képviselő szerint Tlaib „hihetetlen hazugságokat hamisított legnagyobb szövetségesünkről, Izraelről és az október 7-i támadásról".
Rashida Tlaib szerint egyetlen kormány sem állhat kritikán felül. "Az az elképzelés, hogy Izrael kormányának kritizálása antiszemita, nagyon veszélyes precedenst teremt, és arra használták, hogy elhallgattassák nemzetünkben az emberi jogokért felszólaló különféle hangokat."
Azt is elmondta, hogy többször is elítélte a Hamász izraeli állampolgárok elleni támadásait.

09:47
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Betiltott tiltakozások

Az indiai hatóságok a muzulmán többségű Kasmírban élő palesztinokkal való szolidaritás jegyében megtiltottak minden tiltakozást, és arra kérték a muzulmán prédikátorokat, hogy ne említsék a konfliktust prédikációikban – mondták vallási vezetők az Associated Pressnek.
A korlátozások része India azon erőfeszítéseinek, hogy megfékezzen mindenfajta tiltakozást, amely Új-Delhi uralmának megszüntetését követelheti a vitatott régióban. Elemzők szerint ezek azt is tükrözik, hogy Narendra Modi miniszterelnök alatt India külpolitikája elmozdult a palesztinok régóta fennálló támogatásától.

10:41
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Izraeli légicsapás végzett a Hamász vezető fegyverfejlesztőjével

Az izraeli hadsereg (IDF) bejelentése szerint légicsapás végzett Mohsen Abu Zinával, a Hamász fegyver- és iparügyi vezetőjével.

Az IDF szerint Mohsen Abu Zina volt a Hamász egyik vezető fegyverfejlesztője,a Hamász által használt stratégiai fegyverek és rakéták szakértője. (Sky News)

11:25
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Háromnapos tűzszünetet javasolt Biden

Joe Biden amerikai elnök egy hétfői telefonbeszélgetés során azt mondta Netanjahu izraeli miniszterelnöknek, hogy a harcok háromnapos szüneteltetése segíthet néhány túsz szabadon bocsátásában - derül ki egy, a Sky News közzétette jelentésből.

Az Axios amerikai és izraeli tisztségviselőkre hivatkozva azt mondta, hogy az Egyesült Államok, Izrael és Katar között egy olyan javaslatról tárgyalnak, amelynek értelmében a Hamász 10-15 túszt engedne szabadon.

A Fehér Ház nem kommentálta azonnal a jelentést, de hétfőn közölte, hogy Biden és Netanjahu megvitatták a taktikai szünetek lehetőségét.

12:03
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

A hadsereg letartóztatott 37 körözött palesztint Ciszjordániában

A hadsereg, az izraeli határrendőrség és a Shin Bet biztonsági szolgálat szerdai közös közleményében közölte, hogy az izraeli erők az éjszaka folyamán 37 körözött palesztint tartóztattak le Ciszjordániában, akik közül legalább tízet a Hamász-ügynökök között azonosítottak - tájékoztat a Haaretz.

12:16
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Szólnak a szirénák Gázához közel

Szirénáznak a gázai határ menti településeken.

13:00
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

A hadsereg közzétette a gázai harcokban megölt katona nevét

A hadsereg szerdán bejelentette, hogy Jonathan Chazor törzsőrmester, a Shaldag különleges alakulat tagja meghalt a Gázai övezetben zajló harcokban. A 22 éves Chazor az észak-izraeli Katzirból származott.

13:25
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

A G7-országok egységes álláspontot jelentettek be az Izrael-Hamász háborúval kapcsolatban

A hét vezető ipari demokrácia csoportjának vezető diplomatái szerdán Tokióban tartott megbeszélések után egységes álláspontot jelentettek be az izraeli-Hamász háborúval kapcsolatban: elítélték a Hamászt, támogatták Izrael önvédelemhez való jogát, és "humanitárius szünetekre" szólítottak fel.

13:44
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Az IDF humanitárius folyosót nyit a Gázai övezetből délre menekülők számára

Az Izraeli Védelmi Erők arab médiaszóvivője szerint humanitárius folyosó nyílt a Gázai övezet északi részén élő, délre menekülni kívánó civilek számára - írja a Sy News.

Avichay Adraee tegnaphoz hasonlóan azt mondta, hogy a Szalah al-Dín út, amely az enklávé északi részéből délre vezet, helyi idő szerint délelőtt 10 és délután 2 óra között biztonságosan járható lesz.

14:21
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Netanjahu várhatóan találkozik a településvezetőkkel

Benjámin Netanjahu miniszterelnök várhatóan szerda este találkozik mintegy 20 település hatóságaival ciszjordániai látogatása keretében. Pénteken pedig várhatóan a Hamász egy hónappal ezelőtti támadásában érintett gázai határ menti települések hatóságaival találkozik.

14:54
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Durva harcok vannak Gázában

Az Al Jazeera szerint szemtanúk azt mondták a hírcsatornának, hogy "az izraeli katonák egyre jobban behatolnak Gáza város központjába, és már csak 700 méterre vannak az al-Shifa kórháztól". Izrael többször is azt állította, hogy a Hamásznak a kórházban van egy parancsnoki központja.

A hálózat súlyos sérültekről is beszámol, miután "egy kitelepített emberekkel teli állami iskolát vettek célba izraeli lövegek" Gáza nyugati részén.

15:08
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Egyre többen menekülnek

Az Associated Press jelentése szerint a Gáza északi részén lévő harci övezetből menekülő palesztin civilek száma megnövekedett, ahogy Izrael légi és szárazföldi hadjárata fokozódik.

15:29
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Blinken elutasítja az azonnali tűzszünetre vonatkozó felhívásokat

Az azonnali tűzszünetet követelőknek kötelességük megmagyarázni, hogyan kezeljék azt az elfogadhatatlan eredményt, amit ez valószínűleg hozna. A Hamász a helyén maradt, több mint 200 tússzal, azzal a képességgel és kinyilvánított szándékkal, hogy megismételje október 7-ét, újra és újra és újra."  – mondta az amerikai külügyminiszter Tokióban.

15:58
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

108 támadás az egészségügyi ellátás ellen

A WHO szerint október 7. óta 108 támadást dokumentáltak az egészségügyi ellátás ellen a Gázai övezetben. Az Egészségügyi Világszervezet szerint október 7. óta 108 támadást dokumentáltak az egészségügyi ellátás ellen Gázában.

A támadások 512 halálos áldozatot követeltek, 654-en megsérültek, 39 létesítményben keletkezett kár, és 36 mentőautót érintettek" - tette hozzá a WHO.

16:14
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael azt állítja, hogy 130 Hamász-alagutat semmisített meg

Izrael azt állítja, hogy 130 Hamász-alagutat semmisített meg a Gázai övezeten belül, mióta megkezdte szárazföldi hadműveleteit.

16:31
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Virágzik a német fegyveripar

Németország Izraelbe irányuló védelmi célú kiviteli engedélyei idén eddig közel tízszeresére emelkedtek a tavalyi évhez képest, mivel Berlin az engedélykérelmeket prioritásként kezeli, amióta a Hamász a múlt hónapban megtámadta Izraelt - mondta egy német kormányzati forrás a Reutersnek.

16:44
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Tiltják a terrorista anyagok fogyasztását

Az izraeli média tájékoztatása szerint a Knesszet szerdán jóváhagyta a Hamász és az ISIS által meghatározott tartalmak fogyasztását tiltó törvénytervezet második és harmadik olvasatát.

Ez egy ideiglenes rendelet, amely két évre korlátozottan lehetővé teszi, hogy büntetőeljárás alá vonják azokat, akik olyan kiadványokat fogyasztanak, "amelyek dicsérő szavakat, szimpátiát vagy bátorítást tartalmaznak terrorcselekményekre".

A törvényjavaslat indoklásában az áll, hogy ha megállapítják, hogy az ilyen kiadvány fogyasztása véletlenszerűen vagy jóhiszeműen történik, akkor az nem minősül tiltottnak, és nem vonja maga után a büntetőeljárást.

17:09
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ennyien haltak meg a Hamász szerint

A Hamász által ellenőrzött gázai egészségügyi minisztérium szerdán közölte, hogy a háború kezdete óta 10 569-en haltak meg. Köztük 4324 gyermek és 2823 nő.

17:21
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Katar közvetít 10-15 túsz esetleges szabadon bocsátásáért

Katar közvetít az Izrael és a Hamász közötti tárgyalásokon 15-10 fogoly esetleges szabadon bocsátásáról, cserébe egy vagy kétnapos tűzszünetért a Gázai övezetben - jelentette a francia hírügynökség egy jól értesült forrásra hivatkozva.

17:38
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Az al-Quds kórházhoz vezető összes utat lezárták

A Palesztinai Vörös Félhold Társaság szerint az izraeli bombázás tegnap este óta tart az al-Kudsz Kórház környékén a nyugati oldalról.

A kórházhoz vezető összes út le van zárva. Az orvosi csapatok nem tudják elhagyni a kórházat, hogy eljussanak a sérültekhez" - közölte a szervezet az X-en.

17:53
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

A malajziai miniszterelnök elutasítja a Hamász elleni egyoldalú szankciókat

Anwar Ibrahim szerint Malajzia nem fogadja el a Hamász és a palesztin fegyveres csoportok külföldi támogatói ellen irányuló amerikai törvényjavaslat szerinti egyoldalú szankciókat.

Csak az ENSZ Biztonsági Tanácsának többoldalúnak tekintett határozatait ismerjük el" - mondta a miniszterelnök a parlamentben.

18:32
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Kanada humanitárius szünetre szólít fel

Kanada is csatlakozott azokhoz, akik jelentős humanitárius szünetet követelnek Gázában.

Justin Trudeau miniszterelnök szerint ez lehetővé tenné az összes túsz szabadon bocsátását.

Kanada korábban már többször is szorgalmazta a harcok leállítását, hogy segélyeket juttathassanak be a területre, de eddig tartózkodott attól, hogy hosszabb szünetet szorgalmazzon.

Izrael visszautasította a tűzszünetre irányuló növekvő nemzetközi nyomást, Benjamin Netanjahu tegnap megismételte az ország álláspontját.

19:14
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Nem lassul az izraeli hadművelet

Füst terjeng Gáza fölött, miközben az izraeli erők Gáza városában harcolnak.

Yaron Finkelman vezérőrnagy azt mondta, hogy évtizedek óta először "az IDF Gáza város szívében harcol".

20:10
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Közel 100 ENSZ-alkalmazott halt meg Gázában

Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára megerősítette, hogy Gázában 92-re emelkedett az október 7. óta megölt ENSZ-dolgozók száma.

Az ENSZ megalakulása óta példátlan volt eddig, hogy ilyen sok alkalmazottjuk haljon meg egy fegyveres konfliktusban.

20:57
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Elemző: A Hamász nem harcol olyan keményen, ahogyan tudna

A Hamász nem harcol olyan keményen az izraeli csapatok ellen, mint ahogyan tehetné - véli egy katonai elemző, Michael Clarke professzor.

Lehet, hogy csapdát állítanak Gáza városán belül, vagy alagutakat használnak, hogy délre vonuljanak és kivárásra játszanak.

21:36
november 08, 2023
Vágólapra másolva!

Biztonsági incidens miatt lezárták a rafahi átkelőt

A Gázai övezetbe vezető rafahi határátkelőt egy meg nem nevezett "biztonsági incidens" miatt lezárták - közölte az Egyesült Államok.

Vedant Patel, a külügyminisztérium helyettes szóvivője elmondta, hogy az Egyesült Államok arra számít, hogy az átkelőt hamarosan újra megnyitják.

01:55
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Hamász: Katar túszok szabadon engedése ügyében közvetít háromnapos fegyverszünetért cserébe

Háromnapos humanitárius fegyverszünet ügyében közvetít Katar az Izrael és a Hamász iszlamista palesztin szervezet közötti gázai övezeti konfliktusban tizenkét túsz, közöttük hat amerikai elengedéséért cserébe - közölte szerdán egy palesztin tisztségviselő a Hamásztól származó információra hivatkozva. Dohában már korábban közölték: Katar a közvetítést az Egyesült Államokkal egyeztetve folytatja. Ejlon Lévi izraeli kormányszóvivő az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva nem kívánta kommentálni a tárgyalásokkal kapcsolatos nyilatkozatokat. Október 7-én egy átfogó műveletben a Hamász fegyveresei több mint 240 embert ejtettek túszul Izraelben. A túszok között több külföldi, így tíz amerikai is van. Izrael értésre adta, hogy a túszok elengedése előtt nem egyezik bele humanitárius tűzszünetbe. Katar, ahol a Hamász politikai irodát működtet, és amely többmillió dollárnyi pénzügyi segítséget nyújtott már Gázának, októberben már sikeresen közvetített négy túsz - egy amerikai nő és a lánya, valamint két izraeli nő - elengedésében. Vasárnap Muhammad bin Abdul Rahman asz-Száni katari miniszterelnök közölte, hogy "az Izrael okozta nehézségek ellenére" folytatja a közvetítést.

02:05
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Franciaország kiutasított egy palesztin aktivistát

Franciaország legfelsőbb közigazgatási bírósága, az államtanács szerdán jóváhagyta Mariam Abou Daqqa palesztin aktivista kiutasítását, amelyet a francia belügyminisztérium rendelt el a közrend megóvására hivatkozva a közel-keleti helyzet okozta feszült helyzetben.

Az államtanács ezzel hatályon kívül helyezte a párizsi közigazgatási bíróság döntését, amely felfüggesztette a kormány október közepén meghozott rendeletét a kiutasításról. A belügyminiszter joggal véli úgy, hogy a párizsi közigazgatási bíróságnak nincs igaza, amikor felfüggesztette a Népi Front Palesztina Felszabadításáért elnevezésű szervezet aktivistájának kiutasítását, miután a radikális baloldali mozgalmat Izrael és az Európai Unió 2001 óta terrorista szervezetként tartja nyilván - emlékeztetett az államtanács. A belügyminisztérium álláspontja szerint az aktivista franciaországi jelenléte a közrend súlyos megzavarásának veszélyét hordozza magában a Hamász iszlamista palesztin szervezet október 7-én Izrael ellen elkövetett terrortámadása nyomán kitört háborúhoz kapcsolódó élesen feszült helyzetben. Az államtanács elismerte, hogy Mariam Abou Daqqa nyilvános megjelenései alkalmával a közrendet semmi nem zavarta meg, ugyanakkor a bíróság kiemelte, hogy a 72 éves aktivista annak a szervezetnek az egyik vezetője, amely 2002 és 2015 között 13, számos áldozatot követelő merényletet követett el izraeli civilek ellen.
A kitoloncolásig Mariam Abou Daqqát házi őrizetbe helyezték.Az államtanács arra is felhívta a figyelmet, hogy a közel-keleti helyzet miatt "a feszültségek kiéleződtek Franciaország területén is, ami az antiszemita cselekmények jelentős növekedését eredményezte". "Az izraeli-palesztin konfliktusról való véleménynyilvánítás céljából egy olyan szervezet egyik vezetőjének jelenléte Franciaországban, amely magára vállalta a felelősséget izraeli civilek elleni merényletekért, alkalmas lehet arra, hogy komolyan megzavarja a közrendet" - áll az indoklásban. Miután Mariam Abou Daqqának "nincsen semmilyen kötődése Franciaországhoz, ahova szeptemberben érkezett, és amely országnak nem beszéli a nyelvét, a kiutasítása nem tekinthető a szabad mozgáshoz és a véleménynyilvánítási szabadsághoz való joga törvénytelen, súlyos megsértésének" - írta az államtanács. A palesztin aktivista augusztus elején kapott Jeruzsálemben 50 napos beutazási vízumot Franciaországba, ahol az izraeli-palesztin konfliktusról rendezett konferenciákon vett részt.

05:59
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről