Újabb áldozatok Macedóniában

Vágólapra másolva!
Akna végzett két személlyel vasárnap délben a Tetovót Jazincéval összekötő út mentén lévő egyik macedóniai faluban, miközben folytatódtak a szakértői szintű tárgyalások a békekötésről, de áttörést eddig nem hoztak.
Vágólapra másolva!
Ohridban

A két-két macedón és albán szakértő tanácskozásán jelen volt James Pardew amerikai megbízott, Francois Léotard, az EU képviselője. A tárgyalásokon Borisz Trajkovszki macedón államfő elnököl A július 19-én megszakadt tárgyalásokat szombaton újították fel. Ennek a fórumnak kell előkészítenie a macedóniai és az albán vezetők találkozóját.

A Demokratikus Felvirágzás Pártja elnevezésű albán párt szóvivőjétől származó értesülés szerint a tárgyalófelek a megállapodás-tervezeten dolgoznak, de hozzátette, nem világos, hogy a dokumentumot mikor lehet aláírni. Az egyik albán forrás nem zárta ki, hogy vasárnap már megszülethet a megállapodás.

A Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (UCK) albán fegyveresei a folyamatban lévő tárgyalások ellenére sem enyhítettek a készenléti állapoton. Az UCK tagjai jelezték, hogy a politikai megállapodás létrejötte esetén készek letenni a fegyvert.

Korábban: Szombaton folytatódnak a macedón béketárgyalások