Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A románok fele nem adná vissza I. Mihály ingatlanait

Vágólapra másolva!
A volt román király visszakérte nagy értékű ingatlanjait és vagyontárgyait. Egy friss felmérés szerint azonban a lakosság fele nem támogatná az állami vagyon visszaadását.
Vágólapra másolva!

Egy helyi intézet augusztus 13. és 15. között végzett felmérése szerint a románok 61 százaléka ellenzi, hogy az állam visszaadja Mihály volt román királynak pelesi várát. A jelentés szerint a lakosság körülbelül fele nem adná vissza a királyi családnak semmilyen volt ingatlanát vagy vagyonát.

Mihály nemrég jelentette be, hogy minden valamikori vagyontárgyát és ingatlanát csak azért szeretné visszakapni, hogy értékesítésük után a befolyt összegből fel tudja újítani és mint turisztikai érdekességet fenn tudja tartani a pelesi várat.

A lakosság azonban egyáltalán nem hiszi el, hogy a volt király nem magáncélra szeretné visszaszerezni javait. A Mihály által visszaigényelt vagyon összesen 20 millió dollár értékű. A román kormány az ügyben nem tud dönteni, szakértőket és történészeket hívott össze, hogy megvitassák a lehetőségeket és hogy miként válaszoljanak a volt király igényére - írja a Rompress román hírügynökség.

Korábban:

Visszaigényelheti ingatlanait a volt román király

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről