Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Hatalmas siker a "hullakiállítás"

Vágólapra másolva!
Éjjel-nappal kígyózó sorok tolongtak Berlinben azon a kiállításon, amely megnyúzott, élő emberi pózokba merevített holttesteket mutat be. A  horrorisztikus tárlat az érdeklődőkből egyaránt váltott ki felháborodást és csodálatot is.
Vágólapra másolva!

Óriási sikerrel zárult Günther von Hagen német orvos "hullakiállítása" Berlinben. Még az utolsó napon is éjszakába nyúlóan tolongtak az érdeklődők, hogy láthassák a német főváros idei múzeumi szenzációját, amely több mint 200 megnyúzott, élő emberi pózokba merevített holttestből áll.

A kiállítást először 1995-ben mutatták be, és azóta majd kilencmillióan látták a tárlatot. Berlinben például olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a szervezők kénytelenek voltak az utolsó héten a nap 24 órájában nyitva tartani a kiállítást, amelyet a "A holtak nem alszanak" címmel hirdetettek a horrorisztikus tárlat plakátjai.

A "hullakiállítás", amely legközelebb Brüsszelbe vándorol tovább, évek óta társadalmi vita tárgya Németországban, ahol különböző vallási közösségek az emberi méltóság meggyalázásaként tartják számon a többek által egyébként hús-vér anatómiai leckeként is csodált gyűjteményt.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről