Canak: baklövés az afganisztáni megtorlás

Vágólapra másolva!
Nenad Canak vajdasági parlamenti elnök szerint Afganisztán bombázása teljesen előrelátható volt, ezért a hadművelet baklövésnek tekinthető.
Vágólapra másolva!

"A világ eddig sohasem szembesült olyan típusú terrorizmussal, amilyet szeptember 11-én láttunk az Egyesült Államokban. Nem lehet új kórt régi gyógyszerekkel orvosolni. Ugyanezt az ellenszert már 1999-ben kipróbálták Szerbián, de nem volt semmi hatása" - mondta Canak.

A szókimondó stílusáról ismert politikus elutasította azokat a nyugati állításokat, amelyek szerint Jugoszlávia bombázása hozzájárult ahhoz, hogy megdőlt Slobodan Milosevic hatalma. "Egészen biztos, hogy ha a bombázás még két hétig folytatódik, akkor a NATO-tagországok közvéleményének nyomása alatt a katonai szövetség megszűnt volna létezni, s nem Milosevic bukott volna meg" - hangoztatta Canak, aki szerint a világnak új globális koncepcióra van szükség, de a legerősebb hatalmaknak nincs semmilyen elképzelésük a jövőről. "Mindaz, amivel rendelkeznek, alá van vetve a belpolitikai kérdéseknek.