Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Az Északi Szövetség elfoglalt egy tartományt az ország középső részén

Vágólapra másolva!
Afganisztánban az ellenzéki Északi Szövetség bejelentette, hogy csütörtökre virradóra elfoglalt egy kulcsfontosságú tartományt az ország középső részén. A szövetség szerint számos tálib hadifoglyot is ejtettek. A tálibok tagadják, hogy Gor tartomány az Északi Szövetség kezére került.
Vágólapra másolva!

"Gor tartomány, beleértve a székhelyét, Csagcsaránt is, az ellenzéki fegyveresek kezére került röviddel éjfél után" - jelentette be Mohammed Abil szóvivő. Hozzátette, hogy a tartomány több térségében reggel még folytatódtak az összecsapások, de a tartományi székhelyről kivonultak a tálib csapatok. Abil elmondta, hogy számos tálib hadifoglyot ejtettek, de pontos adatot nem közölt.

Az Északi Szövetség szerint a Gor feletti ellenőrzés megszerzése döntő siker, mert nyolc másik tartománnyal határos, köztük négy olyannal, amelynek elfoglalása meghatározó jelentőségű a tálib rendszer megbuktatásában.

A tálibok tagadják, hogy Gor tartomány az ellenzéki Északi Szövetség kezére került. "A tálib erők visszaverték a lázadók támadását Gor tartományban. Az összecsapásokban 35 ellenzéki fegyveres vesztette életét" - közölte Abdul Hanan Himat tálib szóvivő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről