<P class="MsoNormal">Célt tévesztett egy amerikai bomba

Vágólapra másolva!
Szombaton a Pentagon elismerte, hogy a péntek éjjeli támadások során egy amerikai bomba célt tévesztett és egy Kabul közeli települést talált el. A robbanás követleztében meghalt egy afgán lány, további három személy pedig megsebesült.
Vágólapra másolva!

A Pentagon elismerte, hogy péntek éjjel egy afgán lány meghalt és további három civil, köztük egy asszony és a gyermeke, megsebesült, amikor egy amerikai bomba célt tévesztett és egy Kabul közeli falut talált el. Az AIP hírügynökség információi szerint a légicsapás következtében négy ember halt meg, nyolc személy pedig megsebesült. A támadás során több lakóház is megsemmisült. A Pentagon azt is közölte, hogy a rakéta eredetileg egy tálib katonai helikoptert vett célba a kabuli repülőtéren, de eddig ismeretlen okból eltért céljától. A tálibok még a robbanást megelőzően azt közölték, hogy az amerikai támadások hat napja alatt mintegy háromszáz afgán civil sebesült meg. Az al-Dzsazíra katari hírtelevízió időközben sebesült afgán gyerekekről sugároz felvételeket.

Az amerikai harci gépek szombat este heves légitámadást intéztek Kabul, Kandahár, valamint a kelet-afganisztáni Dzsalálábád ellen. A fővárosban a csapás kezdetét követően azonnal kialudtak a fények, megszűnt az áramellátás. Az al-Dzsazíra televízió szerint kijárási tilalmat rendeltek el. Dzsalálábád támadására akkor került sor, amikor külföldi újságírók egy csoportja a térség felé tart a tálibok szervezte szemleútra - tette hozzá a Reuters.

Tálib források szerint a héten legalább 160 életet követeltek az amerikai bombázások abban a körzetben.

A légicsapások kezdete óta a tálibok szellemi vezetőjének, Omar mollának hét családtagja vesztette életét a tálib központnak számító Kandahárt ért támadásokban.

[origo]