Az Iszlám Dzsihád felmondta a fegyverszünetet

Vágólapra másolva!
Az Izrael ellen harcoló szélsőséges palesztin szervezet, a Dzsihád csütörtökön bejelentette, hogy semmisnek tekinti a decemberben vállalt fegyverszünetet, és Izrael további terrortámadásokra számíthat.
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Dzsihád nevű szélsőséges palesztin szervezet az izraeli hadsereg csütörtök reggeli katonai akciói után, a nap folyamán bejelentette, hogy felmondja a december végén vállalt fegyverszünetet. Csütörtök hajnalban közel harminc épületet romboltak le a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városba behatoló izraeli harckocsik és talajgyaluk. A csütörtöki akció válaszcsapás volt a Hamasz palesztin szervezet négy izraeli halálos áldozatot követelő szerdai merényletére.

Csütörtökön a Dzsihád közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy a szent háború folytatódik, Izrael újabb terrortámadásokra számíthat, mivel nem állította le a palesztinok elleni támadásokat. A Dzsihád, hasonlóan az Izrael ellen fegyverrel harcoló másik szélsőséges szervezethez, a Hamaszhoz, decemberben jelentette be, hogy leállítja fegyveres támadásait az izraeli célpontok ellen.

Korábban:

Harminc épületet romboltak le az izraeliek