Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Emelkedik a törökországi földrengés áldozatainak száma

Vágólapra másolva!
A legújabb adatok szerint legalább 42 ember meghalt, és több mint 150 megsebesült a Törökország középső területeit megrázó délelőtti földrengésben. A hatos erősségű rengés miatt sok épület, köztük egy kórház is összedőlt, a földmozgást az ország fővárosában, Ankarában is érezni lehetett.
Vágólapra másolva!

A rengések délelőtt kilenc óra körül kezdődtek, az Isztambultól 300 kilométere dél-keletre fekvő térségben, központjuk az Afyon tartománybeli Bolvadin körzete volt. A leomlott épületek alatt az eddigi adatok szerint 11 ember rekedt, az áldozatok utáni kutatás folyik. A CNN szerint négy ember Sultandagi városában halt meg, miután nyolc ház összeomlott. Egy másik személy Cay városában vesztette éltét, amikor leomlott egy kórház. Többen a leomlott épület romjai alatt rekedtek. A tartomány kormányzója bejelentette, hogy válságstábot állítottak fel, az áldozatuk utáni kutatás pedig már folyik. A bajbajutottak megsegítésére Ankarából polgárvédelmi egységeket küldtek a térségbe, az egészségügyi szakemberek pedig szükségkórházakat állítanak fel a sebesültek kezelésére.

Sok helybéli lakos a téli idő ellenére is inkább a szabad ég alatt tartózkodik, mert fél visszamenni a megrongálódott épületekbe - írja a CNN.

Az utóbbi idők legsúlyosabb földrengése Törökország nyugati részén történt 1999-ben. A katasztrófában 18 ezren meghaltak, és több százezer ember otthona vált használhatatlanná.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről