Nagy-Britannia kész nukleáris fegyvert használni

Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia kész nukleáris fegyvert használni az olyan államok ellen, mint Irak, ha azok tömegpusztító fegyvereket alkalmaznak bevetésen lévő brit katonák ellen - közölte szerdán Geoff Hoon brit védelmi miniszter. Ugyanakkor a miniszter szerint nem valószínű, hogy a terroristáknak tömegpusztító fegyvereik lennének.
Vágólapra másolva!

Geoff Hoon brit védelmi miniszter közölte: valódi aggodalomra ad okot az a lehetőség, hogy terroristák tömegpusztító fegyverekre tehetnek szert, és ez ellen nagyon komolyan kell védekezni. Ugyanakkor azt mondta, hogy nincs bizonyíték arra, hogy terrorista csoportok ilyen fegyverek birtokában lennének. A miniszter nem tartotta reális veszélynek, hogy terrorista szervezetek ballisztikus rakétákra tesznek szert- írja a BBC.

Az aggodalomra okot adó államok között a brit védelmi miniszter Irakot, Iránt, Líbiát és Észak-Koreát jelölte meg. Hoon Irakot nevezte meg a Nagy-Britanniát jelenleg fenyegető legnagyobb veszély forrásának. Észak-Koreáról kijelentette: a négy említett állam közül ez az ország jutott legmesszebb az interkontinentális rakéták kifejlesztésében, Nagy-Britanniát azonban nem fenyegeti közvetlen veszély Észak-Korea irányából. Ugyanakkor hozzátette: Észak-Korea veszélyes lehet abból a szempontból, hogy bármelyik államnak eladhatja fejlesztéseit, amelyik elég pénzt ad érte. Líbiáról azt mondta, hogy biztos benne, hogy az észak-afrikai ország tömegpusztító fegyver kifejlesztésére törekszik és olyan technológiára is igyekszik szert tenni, amivel célba tudja juttatni fegyverét.

Korábban:

Nukleáris fegyverekkel készül az al-Kaida

Az USA újabb nukleáris tervet készít