Spanyolország
ÉLŐ
Horvátország

Powellt küldik a Közel-Keletre

Vágólapra másolva!
George W. Bush amerikai elnök bejelentette, hogy Colin Powell külügyminiszter jövő héten Izraelbe utazik, hogy tárgyalásokat folytasson a békekötés érdekében. Az amerikai elnök Jasszer Arafatot hibáztatta azért, hogy nem akadályozta meg az öngyilkos merényleteket.
Vágólapra másolva!

Bush felszólította az izraeli és a palesztin félt is, hogy vessenek véget az erőszaknak. Az amerikai elnök bejelentette: jövő héten a közel-keleti térségbe küldi Colin Powell külügyminisztert - írja a CNN. Az amerikai elnök Jasszer Arafatot hibáztatta azért, hogy nem akadályozta meg az öngyilkos merényleteket.

Anthony Zinni amerikai közvetítő csütörtökön találkozott Sharon izraeli miniszterelnökkel, és Sharon szóvivője egyelőre nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Zinni találkozhat Arafattal is. Az izraeli védelmi miniszter korábban nem engedélyezte a közvetítőnek, hogy találkozzon Arafattal, ezt a döntést viszont Sharon felülbírálhatja.

Javier Solana, az Európai Unió külpolitikai felelőse, valamint Jose Pique spanyol külügyminiszter elindult Jeruzsálembe, hogy megpróbáljon tűzszünetet elérni Izrael és a palesztinok között. Izrael ugyanakkor azt közölte: nem engedélyezi, hogy az Unió küldöttsége találkozzon Jasszer Arafat palesztin vezetővel, aki ostromzár alatt van a ciszjordániai Rámalláhban.

Korábban:

Nem találkozhat Arafattal az EU küldöttsége

Vízhiány Rámalláhban

Robbantás a Születés templománál

Nem hiányzik a könyvtárából?

Ian V. Hogg: Az izraeli hadigépezet

Martin Gilber: Izrael története

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről