<P class="MsoNormal">Véget érhet Arafat házi őrizete

Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg visszavonhatja erőit Arafat körülzárt rámalláhi főhadiszállásától, miután a palesztin elnök elfogadta a Rehavam Zeévi meggyilkolt izraeli miniszter gyilkosairól szóló ajánlatot. Így ha a gyilkosok amerikai vagy brit őrök ellenőrzése alá kerülnek, Izrael megkezdi a visszavonulást.
Vágólapra másolva!

Jasszer Arafat palesztin elnök elfogadta az amerikai javaslatot, amelynek eredményeként véget érhet egy hónapja tartó házi őrizete. Izraeli részről azt közölték vasárnap este, hogy a hadsereg csak akkor számolja fel az Arafat rámalláhi főhadiszállása köré vont ostromgyűrűt, ha Rehavam Zeévi izraeli miniszter gyilkosai már amerikai vagy brit őrök ellenőrzése alatt állnak.

Arnon Perlman, Ariel Saron tanácsadója vasárnap este elhangzott szavai szerint mind Zeévi gyilkosainak, mind az Izrael által fegyvercsempészetért körözött Fuád Subakinak egy britek, illetve amerikaiak által őrzött, palesztin területen lévő börtönben kell lennie ahhoz, hogy megkezdődhessen a visszavonulás.

Perlman hozzátette: az izraeli kormány - miközben elfogadta George Bush amerikai elnök javaslatát - változatlanul fenntartja követelését, hogy Zeévi gyilkosait és az Arafathoz közel állóként ismert Subakit, aki a vádak szerint a Palesztin Hatóság javára lebonyolított fegyvercsempész-akciót finanszírozta, szolgáltassák ki neki.

Korábban:

Saron elfogadta Bush javaslatát

Izrael nem működik együtt az ENSZ tényfeltáróival

Nem hiányzik a könyvtárából?

Ian V. Hogg: Az izraeli hadigépezet

Martin Gilber: Izrael története