<P class="MsoNormal">Száz gyanúsítottja van a pakisztáni merényletnek

Vágólapra másolva!
Több mint száz embert vettek őrizetbe Pakisztánban, a szerdai Karacsiban történt robbantás nyomán. A hatóságok ígérik: folytatják a letartóztatásokat, hogy kiderüljön, ki a felelős a történtekért. A robbantásban 14 ember, köztük 11 francia állampolgár vesztette életét.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni rendőrség több mint száz gyanúsítottat vett őrizetbe, alig egy nappal a Karacsiban történt robbantás után. A merényletben 14 ember, köztük 11 francia állampolgár vesztette életét.

Az iszlámábádi belügyminisztérium egyik felelős tisztségviselője elmondta: 50 gyanúsítottat Pandzsáb államban, 35-öt az északnyugati tartományban, 30-at Beludzsisztán és 15-öt Szindh tartományban vettek őrizetbe. A letartóztatásokat folytatják - közölte az illetékes, majd hozzátette: az őrizetbe vettek többsége különböző szakadár és "dzsihádszerű" szervezet tagja. Azzal gyanúsítják őket, hogy kapcsolatban állnak a tálibokkal vagy az al-Kaidával.

"Ezeket az embereket kihallgatjuk, és ha nem keveredtek bele egyik terrorista csoport akcióiba sem, akkor szabadlábra helyezzük őket. Ezt a biztonsági műveletet Pervez Musarraf elnök utasítására indítottuk a Karacsiban elkövetett merénylet után" - mondta a tisztségviselő.

Korábban:

Merénylet Pakisztánban