Vágólapra másolva!
Jelentések szerint erjesztett papayakivonattal kezelik a pápát. A kezelésre egy francia orvos hívta fel az egyházfő figyelmét, aki AIDS-témában folytatott megbeszéléseket II. János Pállal.
Vágólapra másolva!

Újabban egy trópusi gyümölcs kivonatával kezelik II. János Pál pápát orvosai, hogy csökkentsék Parkinson-kórjának tüneteit. A francia Le Monde szerint az erjesztett ázsiai papayából készített kivonatot egy francia orvos ajánlotta, akivel júniusban találkozott a katolikus egyházfő.

Az AIDS vírus egyik társfelfedezője, dr. Luc Montagnier azért kereste fel a pápát, hogy meggyőzze: az egyház enyhítsen az óvszerek AIDS terjedése elleni felhasználásával kapcsolatos álláspontján a fejlődő országokban. Montagnier a megbeszélések folyamán arra is talált alkalmat, hogy felhívja a pápa figyelmét a papaya-kezelésre. Az orvos szerint ugyanis összefüggés van a Parkinson-kór, és az emberi sejtekben az oxigén elégetése folyamán keletkező szabadgyökök között. Elmélete szerint a papayakivonatban található vegyi anyagok semlegesítik ezeket a szabadgyököket.

A pápa a Föld-csúcsról/tudomany/fold/20020826apapa.html

A vatikáni illetékesek, akik eddig még egyszer sem erősítették meg azokat a találgatásokat melyek szerint a pápa Parkinson-kórban szenved, nem reagáltak a híradásra. Megfigyelők azonban javulást véltek felfedezni a pápa egészségi állapotában legutóbbi - kanadai és lengyelországi - utazásaikor - írja a BBC.