Életfogytiglanit kap a bankárörökös gyilkosa

Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték Jakob von Metzler elrablóját és gyilkosát. A német bankárdinasztia 12. nemzedékéhez tartozó fiút egymillió eurós váltságdíjért rabolta el egy német joghallgató, ám a gyermek meghalt a fogságban.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte egy német bíróság azt a 28 éves joghallgatót, aki tavaly szeptemberben elrabolta egy tehetős bankárcsalád 11 éves gyermekét, Jakob von Metzlert, hogy váltságdíjat - egymillió eurót - követeljen érte gazdag szüleitől. A túszként tartott fiú azonban meghalt a 28 éves férfi lakásában.

Elrablója vallomása szerint akkor vesztette életét a gyermek, amikor - hogy elhallgattassa - száját és orrát is leragasztotta egy ragasztószalaggal. A holttestet később műanyag zsákokba csomagolva egy Frankfurt közelében lévő tó stégje alá rejtette. Az emberrablót azt követően fogták el a rendőrök, hogy felvette a váltságdíjat az akkor már halott fiú után.

A rendőrség sokáig azt hitte, hogy a gyerek még él, és ezzel indokolták, hogy a gyanúsított férfiből erőszakos módszerekkel igyekeztek vallomást kicsikarni. A nyomozás vezetője ellen ezért vizsgálat indult alkotmánysértés miatt - jelentette a BBC Online.

A 11 éves Jakob von Metzler komoly múltú bankárcsalád leszármazottja volt. A Metzler Bankot 325 éve alapították, az elrabolt fiú édesapja a bankárcsalád 11. nemzedékéhez tartozik. A banknak Münchenben, Stuttgartban, Dublinban, Seattle-ben, Los Angelesben, New Yorkban és Tokióban is vannak irodái.