Eltűnt egy orosz helikopter

Vágólapra másolva!
Nyoma veszett egy orosz helikopternek az ország keleti részén. A helikopteren az eltűnéskor 17 ember tartózkodott, köztük a szahalini területi kormányzó.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb jelentések szerint a szahalini terület kormányzójával együtt összesen tizenheten tartózkodtak azon a helikopteren, amely szerdán eltűnt Oroszország távol-keleti részén és az eddig nem találták meg a kutató egységek.

A Mi-8 típusú helikopter Petropavlovszk-Kamcsatszkijból a csendes-óceáni Kuril-szigeteken lévő Szevero-Kurilszkba tartott - jelentette az AP a rendkívüli helyzetek minisztériumának távol-keleti tisztségviselőjére hivatkozva.

A minisztérium illetékese az Itar-Taszsz orosz hírügynökségnek elmondta, hogy a helikopterről továbbra sincs semmi hír. A határőrség és más szervek kutatást végző helikopterei a sötétség beálltával beszüntették a kutatást az eltűnt helikopter személyzete után. A hadiflotta egységei ugyanakkor folytatják a keresést.

A helikopter az előre megadott időpontban nem vette fel a kapcsolatot a földi irányító központtal, és később sem sikerült kapcsolatot létesíteni vele.