Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Kína büntetővámokkal fenyegeti az Egyesült Államokat

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokkal folyó kereskedelmi vitában Kína csütörtökön büntetővámok bevezetésével fenyegetőzött az amerikai importra, és egy tervezett amerikai nagybevásárlást rögtön le is mondott.
Vágólapra másolva!

A pekingi amerikai nagykövetet kétszer is berendelték a külügyminisztériumba, hogy tiltakozzanak a kínai textilexport amerikai korlátozása miatt. Kína szerdán közölte: határozottan ellenzi az Egyesült Államok kedden előterjesztett tervét, hogy többféle kínai textiláru importjára szigorú mennyiségi kvótákat állapít meg.

Peking felrótta Washingtonnak, hogy a szabad kereskedelem szellemét is sérti korlátozó elképzelésével és a Kereskedelmi Világszervezet, a WTO elé citálja majd Washingtont, ha az egyébként a jövő tavaszára tervezett kvótakorlátozásokat életbe lépteti.

Szerdán a washingtoni Fehér Ház azt közölte, hogy továbbra is a szabadkereskedelem híve, és az esetleges importkvóta bizonyos kínai textiltermékekre Washington ezen nézetét nem kérdőjelezheti meg. Az amerikai korlátozás a tavalyi mennyiség felett 7,5 százalékkal engedne be jövőre, egy éven keresztül, kínai textilárukat az amerikai piacra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről