Elfogtak egy feltételezett olasz levélbombást

Vágólapra másolva!
Az olasz hatóságok őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett a különböző európai uniós vezetőknek küldött levélbombák feladásában. A hatóságok szerint a férfi azt a csoportot vezette, amely Romano Prodinak küldött vadásztöltény-hüvelyeket és petárdákat.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió vezetőinek küldött levélbombák ügyében az olasz hatóságok őrizetbe vettek egy anarchista fiatalembert kedd hajnalban Szardínia szigetén.

A gyanúsított minden jel szerint annak a szárd anarchista csoportnak az egyik vezetője, amelyik idén januárban vadásztöltény-hüvelyeket és petárdákat tartalmazó csomagot küldött az Európai Bizottság elnöke, Romano Prodi bolognai címére. A csomagot akkor lefülelte a biztonsági szolgálat. Ez az első őrizetbe vétel az ügyben.

Tavaly decemberben Romani Prodi szintén bolognai otthonába kapott egy levélbombát, ami a kezében robbant fel, de Prodi nem sérült meg. Két nappal később hasonló küldeményt kapott Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, Jürgen Storbeck, az Europol igazgatója, valamint a hágai igazságszolgáltatás-együttműködési szervezet, az Eurojust.