Madrid: újabb három gyanúsítottat fogtak el

Vágólapra másolva!
A spanyol rendőrség bejelentette, hogy újabb három gyanúsítottat tartóztattak le a madridi merényletek kapcsán. A szaúd-arábiai, egyiptomi, illetve marokkói férfiakat Madrid környékén fogták el, kihallgatásuk jelenleg is tart. A madridi vonatrobbantások kapcsán eddig 18 ember ellen emeltek vádat Spanyolországban.
Vágólapra másolva!
Újabb őrizetbevételek a madridi merényletek kapcsán/nagyvilag/20040412ujabb.html

Újabb három gyanúsítottat vett őrizetbe a spanyol rendőrség a közel kétszáz halálos áldozatot követelő március 11-i madridi terrortámadások kapcsán. A gyanúsítottak szaúdi, egyiptomi, illetve marokkói állampolgárok. A nyomozás során először hallgattak ki szaúdi, illetve egyiptomi gyanúsítottakat.

A gyanúsítottakat a rendőrök még csütörtökön vették őrizetbe, de kihallgatásukat csak pénteken kezdték el. A spanyol terrorellenes törvények értelmében a rendőrök öt napig tarthatják fogva a gyanúsítottakat, mielőtt vádat emelnének ellenük vagy szabadon engednék őket - írja a CNN.

A madridi vonatrobbantások kapcsán eddig összesen 18 személy ellen emeltek vádat Spanyolországban, közülük 14-en marokkóiak. A merényletet végrehajtó al-Kaida sejt legalább négy tagja felrobbantotta magát egy madridi lakásban, amikor a rendőrök megpróbáltak rajtuk ütni.