ENSZ-rendőrök lőtték le egymást Koszovóban

Vágólapra másolva!
Három ENSZ-rendőr - két amerikai és egy jordániai - életét vesztette, több társuk megsebesült egy koszovói börtönben ENSZ-rendőrök között kitört lövöldözésben. Az amerikai, pakisztáni és jordániai ENSZ-rendőrök Irak miatt vesztek össze Kosovska Mitrovica börtönében.
Vágólapra másolva!

Szombat délután a Kosovska Mitrovica-i börtönben lövöldözés történt nemzetközi rendőrök részvételével. Három rendőrtiszt életét vesztette, több társuk megsebesült - jelentette be Neradzs Szingh, a koszovói ENSZ-igazgatás egyik szóvivője részletek ismertetése nélkül.

Egyes jelentések szerint Irak kérdésében vita alakult ki a szolgálatot teljesítő - amerikai, pakisztáni és jordániai - ENSZ-rendőrök között Kosovska Mitrovica börtönében, amely lövöldözésbe torkollott.

A helyi kórház illetékese szerint a halálos áldozatok egyike egy amerikai rendőrnő, aki életveszélyesen megsebesült, s a kórházban belehalt sérüléseibe. Négy másik amerikai rendőrnő súlyosan, egy amerikai és egy osztrák tiszt könnyebben megsebesült. NATO-források közölték, hogy négy jordániai rendőrtisztet őrizetbe vettek.