Cigiző katonák okozták az ukrajnai tűzvészt

Vágólapra másolva!
Tiltott helyen dohányzott két ukrán katona, és ez okozott hatalmas tűzvészt egy lőszerraktárban, amelyben öten meghaltak és 1500-embert kellett kitelepíteni a múlt héten Ukrajnában. A katonákat őrizetbe vették, és átfogó ellenőrzést indítottak az ukrajnai hadianyagraktárakban.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
A robbanások percenként követték egymást

Két, tiltott helyen dohányzó katona okozta azt a tűzvészt, amely a múlt hét második felében pusztított egy ukrajnai hadianyagraktárban. A tűzben összesen öten vesztették életüket, 4-en megsérültek, és 1500 embert kellett kitelepíteni. A lángoló katonai raktárban, ahol rövid és közepes hatótávolságú rakétákat is tároltak, ugyanis egyre másra robbantak fel a különböző tüzérségei lövedékek, gránátok és rakéták, és több kilométeres körben hullottak a repeszek.

A tűz okát feltáró jelentést kedden ismertette az ukrán parlamentben Grigorij Reva, a rendkívüli helyzetek minisztere. Beszámolója szerint a két katonát őrizetbe vették, és rendkívüli biztonsági ellenőrzést indítottak Ukrajna 184 hasonló létesítményében - jelentette a Moscow Times.