Terrorra szólítja híveit Arafat

Vágólapra másolva!
Az ellenség terrorizálására szólította fel szombaton népét Jasszer Arafat palesztin vezető. A "nakba" (Izrael állam megalakulása, a palesztin lakosok tömeges elmenekülése) évfordulója alkalmából elmondott televíziós beszédében Arafat felszólította a palesztinokat, hogy legyenek rendíthetetlenek az izraeli megszállás elleni harcukban.
Vágólapra másolva!

Izrael Államot 1948. május 14-én kiáltották ki, s ezt hamarosan közel 700 ezer palesztin száműzetése követte. A palesztinok azóta minden évben megemlékeznek a "nakba", a "katasztrófa" napjáról.

Több mint ezer palesztin vált hajléktalanná a házrombolásokban

Az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezetének (UNWRA) illetékese szombaton közölte, hogy a rafahi palesztin menekülttábor 88 házat romboltak le az izraeli katonák. A házakban 206 család élt, összesen 1064 személyt érint a pusztítás - közölte az UNWRA illetékese.

Az izraeli hadsereg páncélozott buldózerekkel vonult be pénteken abba a körzetbe, ahol szerdán öt izraeli katonával végzett egy robbantásos merénylet. Palesztin tájékoztatás szerint a buldózerek a rafahi menekülttáborban és a város Szaladin nevű negyedében romboltak le házakat.

A házrombolást Ariel Saron miniszterelnök engedélyezte a hadseregnek, hogy szélesítsék a Gázai övezet és az egyiptomi határ mentén húzódó Philadelphia nevű folyosót.