Draskovic megsérült egy közúti balesetben

Vuk Draskovic szerb ellenzéki vezető és felesége könnyebben megsérült vasárnap Belgrádtól délnyugatra egy súlyos közúti balesetben, amelyben négy személy életét vesztette.

Vuk Draskovic

Fotó: Petar Kujundzic
A Beta belgrádi hírügynökség értesülése szerint a közúti szerencsétlenség a jugoszláv fővárostól mintegy negyven kilométerre délnyugatra fekvő Lazarevac körzetében, Petka településnél történt.

Nem hivatalos források a balesetről körülményeiről szólva elmondták, hogy a Draskovic testőreit és sógorát szállító személygépkocsi belerohant egy mellékútról a főútra beforduló tehetautóba.

A Beta egy Lazarevaci orvostól úgy értesült, hogy Draskovic és felesége, Danica Draskovic könyebb sérüléseket szerzett. Életét vesztette viszont Danica Draskovic fivére, Veselin Boskovic és a három testőr.

A politikus pártjának, a Szerb Megújhodási Mozgalomnak (SPO) a szóvivője megerősítette a Beta értesülését. Andjelko Trpkovic azt mondta, hogy Draskovic viszonylag jól érzi magát és útban van Belgrád felé. A négy halálos áldozat nevét a párt később hozza nyilvánosságra - tette hozzá a szóvivő

(MTI)

Ajánló:

(angolul)