Bill Clinton testvére Észak-Koreában énekelt

Roger Clinton több énekessel együtt a kommunista Észak-Korea helyzetének javítása érdekében koncertezett.

Roger Clinton
Az amerikai énekes, Roger Clinton jótékonysági koncertet adott a kommunista Észak-Koreában. A 43 éves Roger Clinton az amerikai elnök féltestvére. Az énekes és együttesvezető két tucat dél-koreai popsztárral lépett fel egy kétezres férőhelyű hangversenyteremben Észak-Korea fővárosában, Phenjanban. A fellépők nem kértek pénzt a produkciókért.

Clinton már korábban kétszer fellépett Észak-Koreában, hogy elősegítse az Egyesült Államok és Észak-Korea kapcsolatának javítását. A vasárnapi koncertet azért szervezték, hogy enyhítsék a két Korea közötti feszültséget. A két ország az 1950-53-as konfliktus óta formailag még mindig hadiállapotban áll egymással.

Szombaton Roger Clinton találkozott Kim Jong-szannal, az Ázsiai Béketanács elnökével, a hatalmon lévő Koreai Munkáspárt titkárával. A békebizottság támogatta a vasárnapi koncertet.
Az észak-koreai média néhány képviselője elmulasztotta megemlíteni Roger Clinton kapcsolatát az Egyesült Államok elnökével, és nem közöltek részleteket sem a dél-koreaiakkal közös szerepléséről.

Észak-Koreában változások történtek az utóbbi években. Korábban az állam elzárta az ott élőket minden behatástól, ami az Egyesült Államokból és Dél-Koreából érkezhetett volna. Az Államok és Észak-Korea kapcsolata akkor enyhült meg, amikor Észak-Korea leállította nagy hatótávolságú rakétái tesztelését, Washington pedig feloldotta Phenjannal szembeni szankcióit.

(BBC)

Ajánló:

(angolul)