Lövések dörrentek a bejrúti orosz nagykövetségnél

Valószínűleg a bejrúti orosz nagykövetség volt a célpontja az ismeretlen fegyveres támadásának. Először egy kézigránátot dobott az utcára, majd több lövést adott le.

Lövések dörrentek az egyik bejrúti utcában, az orosz nagykövetség közelében, közvetlenül egy kézigránát robbanása után. Egy rendőr meghalt, egy járókelő megsebesült. Szemtanúk szerint lezárták a tengerparti épülethez vezető utakat.

Libanoni katonák megszállták a követség melletti egyik házat, ahol letartóztattak egy fegyveres férfit. Kihallgatják a férfi szállásadóját is, valamint átvizsgálják az épületet újabb fegyverek és támadók után kutatva.

Igor Milovidov, a bejrúti orosz konzulátus vezetője szerint a konzulátus épületében komoly károk keletkeztek a lövöldözés nyomán, de orosz állampolgár nem sebesült meg.

A férfi szállásadója szerint nem az oroszok ellen irányult a támadás.

A merénylet pontos oka egyelőre ismeretlen, azonban muzulmán harcosok többször összetűzésbe keveredtek libanoni katonákkal vasárnap óta. A harcokban eddig kilenc katona és öt muzulmán harcos halt meg.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.