Több bajorországi és ausztriai kórházban, illetve klinikán ápolják a csütörtök délelőtt a német A3 autópályán felborult osztrák busz sérült utasait, akik között osztrák, magyar és román állampolgárok vannak.

A hivatalos adatok szerint az autóbuszban utazók közül 56 személy szenvedett sérüléseket, közülük négynek súlyos, de nem életveszélyes az állapota.

A passaui klinikán három személyen műtétet hajtottak végre, őket még néhány napig megfigyelés alatt tartják. A sebészeti ügyelet tájékoztatása szerint egyikük magyar állampolgár. Az ide beszállított további 12 könnyű sérültet - köztük három magyart - már kiengedték. (Tel: 00-49-851-53000)

A vilshofeni kórházba egy magyar asszonyt vittek be közepesen súlyos sérüléssel - közölte a sebészeti osztály orvosa. Operációt egyelőre nem hajtottak rajta végre, de kezelés és megfigyelés céljából több napig még bizonyosan a kórházban kell maradnia. (Tel: 00-49-85412060)

A regensburgi egyetem klinikáján, ahová szintén vittek néhány sérültet a baleset után, semmilyen információt nem volt hajlandó adni a sajtónak az ügyeletes orvos (Tel:00-49-9419440).

A rotthal- münsteri kórház intenzív osztályán egy súlyosan sérült román állampolgárt kezelnek; az itt kapott tájékoztatás szerint tucatnyi könnyű sérültet vittek a város egyik időseket gondozó intézetébe (Altenheim), köztük is vannak magyar állampolgárok (Tel: 00-49- 853396120).

A bajorországi egészségügyi intézmények mellett osztrák (linzi és salzburgi) kórházakba is szállítottak sebesülteket a csütörtöki buszbaleset után.

(MTI)