Gore kampányának egyre inkább Bush a célpontja

Al GoreAl Gore jelenlegi alelnök az utóbbi napokban finomított pártbeli riválisával, Bill Bradley-vel kapcsolatos megjegyzésein. "Bradley szenátor nagy szolgálatot tehet nekem" - mondta a demokrata Gore hétfőn. "Ez a versengés jó alkalom számomra, hogy még közvetlenebb kapcsolatot alakíthassak ki az amerikai néppel."

Gore mostantól a republikánus Bushra és a novemberi elnökválasztásra koncentrál. Gore egyik névtelenséget kérő munkatársa szerint a demokraták elnökjelöltje újra átgondolja eddigi kampányát, és ezentúl a gazdasági növekedést helyezi előtérbe. Ezen a területen érte el ugyanis a Clinton-kormány a legnagyobb eredményt.
Ezen kívül az abortusz kérdését, a fegyvertartási jogokat és a környezetvédelem fontosságát emeli ki az elkövetkezendő időben.

E mellett ezentúl Bush lesz a fő célpont, elsősorban ellenfele személyiségét, beszédstílusát fogja kritizálni - állítja a CNN-nek nyilatkozó forrás.

Bush az utóbbi időben szintén támadta Gore-t, elsősorban azért, mert az arculattervezői jelentős változtatásokat javasoltak Gore-nak. "Megváltoztatta politikai üzenetét, stábjának vezetőit, majd az öltözetét is" - mondta Bush Gore-ról. "Ha ez így megy tovább, ez a kampány a személyiségek lerombolásáról fog szólni. Éles küzdelemre van itt szükség, nem holmi kis vitákra."

Gore több neves politikus támogatását élvezi, például Daniel Patrick Moyniham New York-i szenátorét és Hillary Clintonét, aki hamarosan Moyniham ellenfeleként indul a New York-i szenátusi posztért.

Ajánló: